FC Haka neemt kleine voorsprong

FC Etzella Ettelbrück zag in Finland tegen FC Haka reeds na twintig minuten aan tegen een 2-0 verlies. Maar konden de schade via een penalty goal beperken.

Haka nam reeds snel de leiding tegen de bezoekers uit Luxemburg, toen na vier minuten Sergei Terehhov de bal in de diepe liet gaan voor Nenonen. En deze laatste twijfelde niet.
Nog geen vijftien minuten later was het al weer raak, Haka dat vanaf het begin van de wedstrijd het spelbeeld bepaalde werd daarvoor beloond. Nenonen scoorde zijn tweede van de avond na een perfecte pass van Tommi Torkkeli.

Maar vijf minuten later konden de Luxemburgers de aansluitingstreffer scoren van op de stip. Patrick Grettnich stuurde Haka keeper, Mikko Vilmunen, in de verkeerde richting en 2-1.

Desondanks deze goal bleef Haka het spel maken, wat voor enkele mooie acties zorgde. Net voor rust kwamen de Luxemburgers nog één keer over de helft, maar deze actie werd foutief afgestopt door Janne Salli, die daarvoor een terechte rode kaart kreeg.

De tweede helft was een rustigere zaak, Etzella had het nu gemakkelijker om Haka in te tomen, dankzij hun 11 tegen 10.

Voor Haka komt het er nu op aan om 29 juli hun voorsprong vast te houden.
Na afloop zij Haka coach, Olli Huttunen; “Ik ben blij met het behaalde resultaat, maar ook teleurgesteld over de manier van spelen tijdens de eerste helft. We maakten te veel fouten en deze bleken duur te worden betaald. Toch ben ik er van overtuigt dat we in Luxemburg het resultaat zullen halen dat we nodig hebben voor de volgende ronde.'