KVK probleemloos voorbij Francs Borains

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KVK kon probleemloos zijn eerste winst binnenhalen in een oefenwedstrijd.Beide doelpunten vielen in de tweede helft na het missen van een resem kansen.Francs Borains begon gretig aan de wedsrijd met steriele druk in de eerste 10 minuten zonder evenwel noemenswaardige kansen.De eerste kans kwam er op vrije trap van Garni maar zijn lage schuiver scheerde buitenkant paal.Daarna miste zowel de snedige Fernandez alsook Garni en Elias enkele open kansen.Zo kwam de bal na het slecht wegwerken van de Francs Borains keeper in de voeten van Fernandez maar diens schot belandde op de paal.Francs Borains kon enkel maar dreigen met enkele afstandschoten die hoog over doel verdwenen.0-0 ruststand al kon het toen al 0-2 staan.In de 2de helft combineerde KVK beter.Er werd achterin heel mooi opgebouwd.Zo kwam Boeka Lisasi centimeters tekort na een schitterende aktie van Elias op links.Copycat aanval enkele minuten later waarin Boeka Lisasi de bal tegen de netten devieerde.De verdiende 0-1 stond eindelijk op het scorebord.En KVK bleef gaan voor het 2de doelpunt,Herman infiltreerde in de 16,een Francs Borains verdediger kon enkel maar de noodrem gebruiken.Penalty voor KVK die Herman zelf feilloos omzette.0-2.Daarna spoorde trainer Verkempinck aan de wedstrijd rustig uit te spelen maar Francs Borains besliste 2x op Vandoorne.Dries Bernaert verscheen nog alleen voor de keeper maar besliste wat onbesuisd naast.Al bij al een goeie 2de helft met vlotte combinaties.Er was progressie te merken bij de groep en Verkempinck pakte uit met een heel aanvallend type elftal.