Lokeren gelijk tegen Porto

Sporting Lokeren OV heeft gisteren in zijn Galamatch tegen de Champions League winnaar Porto 2-2 gespeeld.

Een potige eerste helft waarin Sporting na ongeveer 10 minuten op voorsprong kwam. Gretarsson zette een strafschop om na een fout op Ademilson : 1 - 0.

Er vielen gele kaarten voor Carlos Alberto, Raoul Meireles, Conté, Kristinsson en Maciel.In de tweede helft ging het een er een stuk rustiger aan toe. Porto had bij de rust ook 7 spelers gewisseld.

Via Raoul Meireles en Bruno Alves buigden de Portugezen de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Eerst na balverlies van Coulibaly in de grote backlijn. En bij de tweede goal ging De Vroe niet vrijuit. Al kon er eventueel ook gefloten worden voor een fout op de keeper.

Baldvinsson en Zoundi hadden voorheen ook al twee heel goeie kansen gehad om een tweede Lokerse treffer aan te tekenen. Maar telkens oog in oog met Nuno mistten ze de koelbloedigheid om af te werken.Uiteindelijk kon Zoundi toch de verdiende gelijkmaker binnenkoppen 2 -2

De ploegen speelden met:

Sporting : Dubourdeau (46' De Vroe), Conté, Doll, Vidarsson, Ademilson (51' Zoundi), Gretarsson, Kristinsson, De Beule, Coulibaly, Doba en Bancé (60' Baldvinsson).

Porto 1e helft : Vitor Baia, Jorge Costa, Ricardo Costa, Pepe, Derlei, Rossato, Bosingua, Carlos Alberto, Maciel, Raoul Meireles en Mc Carthy. 2e helft : Nuno, Pedro Emmanuel, Ricardo Costa (72' Tbarra), Raoul Meireles, Pepe (57'Bruno Alves), Quaresma, Areias, Bosingua (57' Paulo Assuncao), Cesar Peiqoto (72' Marco Ferrera), Jankauskas en Hugo Almeira.