Het rommelt bij Club Brugge

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Het rommelt bij Club Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het rommelt bij de vice-landskampioen Club Brugge. Met het vertrek van spits Bengt Sæternes naar Brann Bergen komt de vuile was naar buiten. Trond Sollied hekelt het vertrek van zijn landgenoot en vooral het feit dat hij het op teletekst moest vernemen. Maar ook de Noorse coach bleef de voorbije dagen niet onbesproken in de bestuurskamer van Club Brugge.

Club Brugge liet vorige winter al zien dat het genoeg heeft van het Noorse kick-and-rush en kocht de technisch verfijnde spelers Jonathan Blondel, Bosko Balaban en Victor. Sollied, vorig jaar al na een belabberde heenronde al ter discussie, bleef halstarrig vasthouden aan zijn concept en haalde er - tot zijn eigen opluchting - resultaat mee. Maar vorige woensdag in Donetsk stortte het rijk van Sollied in. Hij verloor er zodanig veel autoriteit dat hij voor de wedstrijd tegen AA Gent van afgelopen zondag (5-0-winst) water in de wijn moest doen. 

En er is meer gebeurd die bewuste nacht in Donetsk. Sollied kwam veel te laat toe in het spelershotel. De spelers waren al twintig minuten naar de wedstrijdbeelden aan het kijken toen de coach - met een niet al te frisse blik in de ogen - binnenkwam. Groot was de verbazing van de spelers toen de coach na het bekijken van de beelden geen uitleg gaf en gewoon naar zijn kamer terugkeerde.

Het enige wat Sollied nog in Brugge houdt, is zijn loodzwaar contract. Zowel TD Marc Degryse als de steeds meer morrende spelersgroep zijn de coach beu. Het lijkt niet weinig waarschijnlijk dat voorzitter Michel D'Hooghe zal inzien dat Trond Sollied houden in Brugge duurder uitvalt dan hem te ontslaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties