DV Borgloon - D. Zultse VV 1-3

Guillaume Belaey
DV Borgloon - D. Zultse VV   1-3

Zultse start competitie goed

Op DV Borgloon won Zultse een moeilijke wedstrijd met 1-3. Hierdoor zetten de groen-gelen de competitiestart goed in, ietwat later in het clublokaal met de overwinning van Justin Henin  nog even doorgespoeld.

Zultse startte in Borgloon het sterkst. Joke Verlinde mocht haar eerste vrije trap lanceren maar de kopstoot van Davina Callens ging naast. Dit was maar uitstel want haar tweede vrije trap (11') werd met het hoofd door Thea de Blaeij centraal in het strafschopgebied gebracht en een goed gevolgde Femke Debruyne duwde binnen (0-1). Zultse bleef in de eerste 20 minuten de betere ploeg. Borgloon kwam af en toe opzetten maar kon niet dreigen.

Joke Verlinde dook het strafschopgebied binnen, legde af aan Thea de Blaeij die te zwak op de doelvrouw besloot. Femke Debruyne toonde nogmaals haar alertheid met een hard schot dat door de doelvrouw over werd getikt (16').

DV Borgloon begon meer en meer greep op de wedstrijd te krijgen. De pogingen van Elke Meers en Heidi Wijnants gingen echter naast of over. Zultse sprokkelde net voor rust ook nog enkele kansen bijeen. Davina Callens bediende Thea de Blaeij die in één tijd de Borgloons doelvrouw wilde verschalken maar deze bleef bij de pinken. Iets voor rust kregen beide ploegen nog een kans. Joke Verlinde schoot naast terwijl Eveline Libbrecht attent reageerde na een Borgloonse doorbraak.

In de tweede helft moest Zultse gas terugnemen want Borgloon verhoogde de druk. Zowel Heidi Wijnants als Elke Meers kregen de kans op de gelijkmaker. Thuistrainer Claude Streber koos voluit voor het offensief en posteerde ,,gelegenheids-libero'' Catleen Cotteur in de spits. Slechts na 20 minuten in deze periode kon Zultse via Femke Debruyne tweemaal reageren. Haar eerste poging werd gepakt terwijl de tweede over doel zeilde. Desalniettemin rook Zultse het tweede (verlossende?) doelpunt. Annelies Demeyer stuurde Lien Vanassche op de flank weg. Haar styrakke voorzet kon door de Blaeij niet binnen gekopt worden, terwijl haar tweede schot over ging.

In de 68' lukte het dan toch. Joyce Naessens kopte een uittrap van doelvrouw Anneke Wijnants terug naar Lien Vanassche. Lien aarzelde geen seconde en scoorde met een mooie ,,volley'' haar eerste doelpunt voor Zultse (0-2). ,,Wedstrijd gespeeld'' zou men denken, maar niet voor DV Borgloon dat over de ganse wedstrijd gezond agressiever speelde dan Zultse zodat ze moeilijker in het spel kwamen.

Catleen Cotteur (70') kon door de Zultse defensie breken maar haar poging belandde op de deklat. Aan de overkant zond Debbie Vandemaele mooi in hoewel Davina Callens net iets te laat kwam om te scoren. De aansluitingstreffer lukte DV Borgloon dan toch verdiend. Uitblinkster Elke Meers kapte zich knap vrij en scoorde tegenvoets (1-2). Zultse liet de moed nochtans niet zakken.

In de 82' kon Sofie Lefevbre, Lien Vanassche lanceren.. Ze reageerde net iets vlugger dan de Borgloonse doelvrouw en legde de 1-3 eindstand meteen vast. Misschien een hard verdict voor een moedig Borgloon dat heel wat meer in zijn mars heeft dan de bekerwedstrijd van vorige week tegen Bellem liet vermoeden.