Analyse Zoektocht naar eerste puntengewin

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Zoektocht naar eerste puntengewin
Foto: © SC

Voorbije zaterdag startte de competitie in positieve zijn. Vooral voor degene die de eerste puntenbuit veroverden. De meeste aandacht ging uiteraard naar de ,,clash'' tussen Kumtich en Anderlecht. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind. Vice-kampioen RSC Anderlecht opteerde voor het offensief terwijl Kumtich enigszins voorzorgen nam op defensieve vlak en de countertaktiek prefereerde. Sindy Put kon daar een lucratief verlengstuk aan breien. In de slotfase beten de Anderlechtse aanvallers vervolgens hun tanden stuk op het Kumtichse beton.

Landskampioen Rapide Wezemaal had vorige vrijdag geen problemen met een moedig VCD E. Aalst. De Eendracht-trainster Saskia Molly gaf dit volmondig toe. Bij rust hadden  Kristel Verelst met een hattrick en een owngoal van Kim Aerts de basis gelegd naar de zege. Imke Courtois en Femke Maes zorgden voor het half dozijn. Uiteraard kijkt E. Aalst nu al angstig uit naar de volgende weken. Want na de landskampioenen krijgen de ajuintjes met Anderlecht en Kumtich de volledig topdrie van vorig seizoen voor de voeten geschoven. Geen droomstart maar een nachtmerrie ligt E. Aalst te wachten.

Sinaai Girls daarentegen, fel verjongd en zonder topschutter Peggy Audenaert, bleef de evenknie tegen Stand. Luik dat eigenlijk faalde in de afwerking en met enkele nieuwkomers nog in een rodageperiode zit. Hopelijk vind het duo Cecile Carnol-Isabelle Ebhodaghe snel hun tor-instinct terug. Na de Wase openingstreffer trachtten de Rouches met steriel voetbal het tijd te keren. Uiteindelijk slaagde nieuwkomer Aline Zeles daar in zodat beide rivalen zonder veel gezichtsverlies naar de kleedkamers konden.

Nieuwkomer DV Borgloon bood knap verweer maar stuitte evenwel op een geestdriftig Zultse dat meteen een riante start nam. Aanwinst Lien Vanassche bewees dat ze met de Oost-Vlaamse club  ook in eerste nationale furore kan maken. Al hoeft gezegd dat Borgloon met zijn gedegen spel niet mis staat in 's lands hoogste klasse.

Lentezon Beerse domineerde bij Girls Oostende de eerste helft en onderstreepte dat met de openingstreffer via Ellen Van den Vonder.  Oostende bleek daar weinig tegenover te stellen maar klom langszij na een foutje in de Beerse-defensie. Vrij snel was na de hervatting was Beerse plots op achtervolgen aangewezen want een Oostendse doelpuntenhoos overspoelde Lentezon met twee treffers. Nadien zouden bezoeksters alsnog de bordjes op gelijke hoogte hangen. De kans op winst kreeg Annick Caers maar een karpersprong van Oostende-doelvrouw verhinderde dat de kustploeg de kelder indook.

Met Zuid-West-Vlaanderen als gaste kreeg nieuwkomer Vlimmeren Sp. een eerste subtopper te bekampen. De thuisploeg speelde in de eerste helft goed mee maar dreigde zelden om Zuid-West te verontrusten. Alhoewel, de bezoeksters bleken zich evenmin te bekommeren om betere combinaties op de grasmat ineen te knutselen. Een misverstand in de thuisverdediging maakte Wendy Seynaeve echter gevat af. Naar zou blijken een West-Vlaamse opkikker want aanvankelijk bleef Vlimmeren overeind nadat het doelhout Zuid-West van de verdubbeling hield. Dat viel er toch zij het op een fortuinlijke manier toen Seynaeve haar voorzet-schot zag binnen dwarrelen in de verste kruising.

Oud-Heverlee daarentegen profileerde zich tot de trefkrachtigste ploeg op deze eerste speeldag. Het Limburgse Hewian Girls Lanaken werden met acht voltreffers kompleet onder de graszoden gestopt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties