Reacties na Beveren - Sofia

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Reacties na Beveren - Sofia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren kwalificeerde Beveren zich voor de 2de ronde van de Uefa Cup. Hierdoor zal Beveren nog minstens 4 europese wedstrijd spelen. Enkele reacties na een historische avond:

Voorzitter Frans Van Hoof: "Ons seizoen is nu al geslaagd. Het zag er bij momenten benauwelijk uit want de Bulgaarse druk bleef aanhouden. Maar Beveren hield stand. Een voorkeur voor de volgende Europese tegenstanders heb ik niet. Iedereen is welkom.''

Sportief Directeur Jean-Marc Guillou: "Voor de spelers is het fabuleus wat er nu gebeurd is. Voor de club is dit een financieel goede zaak. De marktwaarde van onze spelers zal nu zeker stijgen. Het kan dat we in januari enkele Ivoriaanse spelers verkopen. Ik denk daarbij aan Né en Eboué. Dit is ook goed voor de Ivoriaanse nationale ploeg. Ik hoop om ze op het WK 2006 te zien schitteren."

Trainer Herman Helleputte: "Dit is schitterend. Het was nochtans geen makkelijke partij voor ons. Zoals ik had voorspeld, opteerden de Bulgaren voor de hoge ballen. Die waren bijna dodelijk. Vooral in de tweede helft was het bij momenten pompen om niet te verzuipen. Maar wij hebben het gehaald."

Doelman Mark Volders: "Je hebt zo van die wedstrijden waarin je bijzonder weinig werk op te knappen krijgt. Het is dan uitkijken voor een dom tegendoelpunt. Dat was tegen Levski eigenlijk niet anders. Het is dan erg moeilijk om scherp te blijven, maar het is me gelukt. We hebben met de hele ploeg een schitterende prestatie neergezet."

Verdediger Kristof Lardinoit: "Het is haast een sprookje hé'! Dat ik dit als 21-jarige mag meemaken, dat is een droom die uitkomt. Het kleine Beveren in de kleine Champions League. Wie had dat gedacht?"

Aanvaller N'dri Romaric: "We moesten ons plaatsen, al was het maar voor onze schitterende supporters. Zij hebben in de competitie nog niet veel te zien gekregen. Ik hoop dat we het op deze manier een beetje hebben goed gemaakt. Iedereen heeft een extraatje gegeven. Vanaf zondag moeten we ook in de competitie de volle buit pakken."


De kans is klein dat Beveren op de Freethiel blijft spelen voor zijn Europese wedstrijden. Het zal waarschijnlijk zijn Europese wedstrijden afwerken op het Kiel.

Ondervoorzitter George De Colfmaeker: "Ondanks het feit dat wij hier een fantastisch publiek hebben, zijn wij door ons beperkt aantal zitplaatsen verplicht om onze volgende Europese thuiswedstrijden op Germinal Beerschot te spelen. De onderhandelingen hierover worden de komende dagen afgewerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties