Voorbeschouwing JL: 8ste speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 8ste speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAMPIOEN OP ZOEK NAAR EERHERSTEL TEGEN GROENZWART

Terwijl Club Brugge, Standard en SK Beveren de Belgische landencoëfficiënt flink  aandikten met schitterende prestaties tegen respectievelijk La Berrichonne de Châteauroux, VfL Bochum en Levski Sofia, moest Anderlecht woensdagavond de kelk tot op de bodem ledigen tegen Internazionale. Paarswit presteert in de competitie ook wisselvallig en dus dringt eerherstel zich op en dan moet Cercle Brugge maar het kind van de rekening worden zeker? 

Cercle Brugge trekt min of meer gehavend naar het Astridpark. Harold Meyssen die de afgelopen weken de spil was van de ploeg is namelijk geelgeschorst. Het maakt dat Cercle met een klein hartje afreist naar Brussel waar het vorig jaar ei zo na kon gelijkspelen. Baseggio maakte toen ver in blessuretijd nog de 3-2. Bij Anderlecht is het ook kommer en kwel met een coach die mea culpa slaat als het gaat over het bereiken van de ambities die werden vooropgesteld in de Champions League. Ongehavend kwam paarswit ook al niet uit de strijd want Jestrovic brak zijn voorarm en is een maand out. Ook Michal Zewlakow raakte niet speelklaar.

Zondagavond werkt een zeer sterk gehavend team van Club Brugge zijn thuiswedstrijd dixit topper van de 8ste speeldag af tegen Genk. De Limburgers doen het in eigen huis niet onaardig maar op verplaatsing mist het de nodige slagkracht. Misschien hangt er een verrassing in de lucht in het Jan Breydelstadion waar de plaatselijke trots het moet doen zonder Simons, Spilar, Cornelis, Blondel en de geschorsten Nastja Ceh en Gert Verheyen. Olivier De Cock maakt daarom wellicht zijn rentree in de basis van Club. Op de bank van Club zullen wellicht een pak jongeren mogen plaatsnemen. Het wordt link in Brugge zondagavond.

Revelaties Westerlo en La Louvière bekampen elkaar in 't Kuipje op zondagmiddag. La Louvière maakte kennis met de nederlaag tegen Standard terwijl het de Rouches bij wijlen van de mat speelde. Pech speelde vorige week zeker zijn rol bij de Wolven. Tegen Westerlo kan het terug aanknopen met een overwinning. Tenzij in de Parel der Kempen Peter Utaka ontploft. De opvolger van Dosunmu kon nog niet veel zijn van kunstjes verkopen. In afwachting daarvan stelt men toch vast dat het bij Westerlo stroever draait. 

Standard en Moeskroen vechten in de competitie elk jaar beklijvende duels uit. Standard lijkt op dreef te zijn gekomen nu het de kunst van het sadistisch voetballen onder de knie heeft. Dat is geen verwijt of kritiek naar Standard toe, het is wel een kunst die je moet beheersen en waar je ver mee kan komen. Vorige week bij 'Les Loups' leek het erop dat Vedran Runje een konijnenpoot op zak had terwijl Juan Ramon Curbelo aan de overkant de enige kans van Standard in de wedstrijd verzilverde. Gisteren in Bochum gaf Standard de Duitsers een pak voor eigen broek door in de 92ste minuut via die andere Curbelo nog de 1-1 binnen te prikken. Wie zei alweer dat Duitsers op het einde altijd winnen? Sadistisch voetbal dus en tegen het huidige Moeskroen kan  ook dat weer lonen.

Resten nog:
AA Gent - KV Oostende: Zet Gent zijn opmars verder tegen de kustjongens?
Germinal Beerschot - Lokeren OV: Verovert Cadu zijn gouden bal terug?
AEC Bergen - FC Brussels: Herstellen de hoofdstedelingen van de Brugse pandoering?
SK Beveren - SK Lierse: Nemen de Pallieters de voldane Ivoriaantjes bij de neus?
St-Truiden VV - SC Charleroi: Duwt Jacky Matthijssen zijn ex-club terug naar de afgrond?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties