Beveren dan toch op de Freethiel?

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Beveren dan toch op de Freethiel?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is nog niet zeker of Beveren wel degelijk zijn Europese wedstrijden op het Kiel zal spelen. Veiligheidsverantwoordelijke, Koen Van Hal, licht toe. "We zullen dinsdag zien wat de loting brengt. We kunnen dan ofwel in allerijl het stadion aanpassen, ofwel opteren om de Europese matchen af te werken in het stadion van GBA. De loting is op 5 oktober en op 21 oktober misschien al de eerste Europese thuiswedstrijd. Dan hebben we maar twee weken om aanpassingswerken uit te voeren. Met het kostenplaatje van de verhuizing naar GBA moet ook rekening gehouden worden. Laten we niet op de zaken vooruitlopen en nog wat genieten van ons succes."

Ook Germinal Beerschot beslist mee of er op het Kiel kan gevoetbald worden. Steven Van Beethoven, operations manager van Germinal Beerschot, wil alvast meewerken. "Wij willen Beveren gerust helpen. Ook voor Germinal Beerschot heeft de huisvesting van de Beverense Ivorianen belangrijke voordelen. Stel je voor: het frivole, mooie voetbal van Beveren en dat van een Europese klepper in het Olympisch Stadion. Dat zou een zeer lucratieve zaak zijn. Wij kunnen de nodige Europese ervaring opdoen en geven Beveren de kans om tot 7.000 toeschouwers extra te ontvangen. Een Europese topmatch zou een grote aantrekkingskracht uitoefenen op voetbalminnend Antwerpen. Wij zijn geen vragende partij, maar hopen dat het gezond verstand bij Beveren zegeviert."

Ondertussen wacht Herman Helleputte, trainer KSK Beveren, ongeduldig op de loting van de 2e ronde. Die loting zal plaatsvinden volgende dinsdag rond 12.00u. "Lazio Roma is zonder twijfel de sterkste ploeg uit het hele pak. Als we op zo'n topper stuiten en dan nog thuis mogen spelen, is dat een uitstekende zaak voor de club. Schalke spreekt ook tot de verbeelding. Een mooie affiche die de supporters vlot naar het stadion lokt. Je moet ook aan het financiële aspect denken. Al wil ik als trainer in de eerste plaats een haalbare loting."  Vooral het thuisvoordeel is volgens Herman heel belangrijk. "Als je maar twee matchen thuis speelt, is het belangrijk dat het geluk je niet in de steek laat. Om kans te maken op de tweede ronde, is het beter om de clubs uit pot 1 en 2 buitenshuis te ontmoeten en de twee andere ploegen thuis. Wat het ook mag worden, één keer winnen moet het doel zijn. Dan ligt de derde plaats binnen handbereik."

Hier is alvast zijn lijstje van favoriete tegenstanders:

- Lazio Roma
"Een topaffiche. Een prestigieuze ploeg die onze clubkas zeker spijst als we thuis mogen spelen."

- Schalke 04
"Financieel misschien nog aantrekkelijker. Dan mogen we gegarandeerd rekenen op een grote publieke belangstelling. Andere troeven: dichtbij en Sven Vermant."

- Grazer AK
"Een haalbare kaart, dat zijn de Oostenrijkers zeker. Volgens de coëfficiënt de zwakste uit de pot."

- Hearts of Midlothian
"Ik zou er graag Aachen bij hebben, maar dat kan niet als er met Schalke al een andere Duitse ploeg bij is. Thuis kunnen we het de Hearts heel moeilijk maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties