Analyse OH Leuven voor het eerst onderuit

Niels Hendriks
OH Leuven voor het eerst onderuit

OH Leuven heeft vandaag voor het eerst dit seizoen niet kunnen winnen, het verloor zelfs met 3-2 van Sprimont. OHL kreeg in de eerste helft geen voet aan de grond en moest het spel ondergaan. OHL behield lang de nul maar Sprimont besliste in tien minuten tijd de wedstrijd. In de 40e, 44e en 48e minuut scoorde Sprimont drie maal uit een stilstaande fase. OHL leek nog op weg naar een geweldige remonte in de tweede helft dankzij twee doelpunten van topschutter Sterchele maar de gelijkmaker kwam er niet.

In de Limburgse derby van vanavond won SK Tongeren met 0-2 van Kermt-Hasselt en komt het zo voorlopig op één punt van de tweede in de stand United dat morgen nog speelt. In de derde wedstrijd van vandaag won WS Woluwe met 1-0 van OC Charleroi.