De Jong bezorgt PSV drie punten

J. S.
| 0 reacties
De Jong bezorgt PSV drie punten
Foto: © SC

PSV heeft vanavond drie belangrijke punten behaald in de strijd voor de tweede ronde van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 op het veld van het Noorse Rosenborg en nemen hiermee een serieuze optie op de tweede plaats. 

PSV begon kwam in de eerste helft nooit in de problemen tegen een mak Rosenborg. Het kwam zelfs op voorsprong nadat Farfan zijn snelheid optimaal benutte. De Peruviaan kwam alleen voor keeper Johnsen en miste niet. Vlak voor rust stonden de bordjes weer in evenwicht, PSV verzwakte wat en Øyvind Storflor kon de voorzet van Ståle Stensaas goed binnenkoppen.

De tweede helft was heel gesloten. Geen van beide ploegen leek een vuist te kunnen maken tegen de verdediging van de desbetreffende tegenstander. Vier minuten voor tijd viel er toch nog een doelpunt uit de lucht voor PSV: Vennegoor of Hesselink kon een lange bal terugleggen op John De Jong die de 1-2 beheerst binnenschoot. In de slotminuut werd Farfan nog uitgesloten met een tweede gele kaart.

Door de zege komt PSV aan de leiding in groep E. Arsenal kwam namelijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Panathinaikos. 


Opstellingen:

PSV: Gomes, Lee, Cocu, Bouma, Lucius, Van Bommel, De Jong, Vogel, Park, Farfan, Vennegoor of Hesselink

Rosenborg: Johnsen, Stensaas, Hoftun, Riseth, Russell, Winsnes, Strand, Solli, Johnsen, Helstad, Storflor

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties