Laatste reacties voor Beveren - Stuttgart

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
Laatste reacties voor Beveren - Stuttgart
Foto: © SC

Vanavond staat Beveren - Stuttgart op het programma. Beveren dat vriend en vijand verraste wanneer het doorstootte naar de 2e ronde van de Uefa beker neemt het op tegen het Duitse Stuttgart. Stuttgart staat bovenaan in Duitsland waardoor Beveren vanavond zijn beste voetbal zal moeten boven halen wil het punten pakken. Stuttgart is alvast niet van plan zich te laten verrassen door het Europees onbekende Beveren.

Coach Sammer:

"We willen hier de drie punten pakken. Al beseffen we dat het niet makkelijk wordt. Beveren is een technisch heel vaardige ploeg. Als we ze toelaten hun snel en kort combinatievoetbal te spelen, komen we in de problemen. We dienen daarom van onze eigen sterkte uit te gaan en ons vertrouwde spel te spelen. Er zitten trouwens geen zwakke ploegen in deze poule. Kijk bijvoorbeeld maar naar Heerenveen, dat met 1-3 op Ajax ging winnen."

Over het feit dat Beveren met een pak Ivorianen speelt is Sammer kort. "Het is een uitzonderlijke situatie om met bijna allemaal Afrikanen te spelen, maar er is geen enkel reglement dat dit verbiedt. Ik ken de achtergrond en geschiedenis van de club nu een beetje, dan begrijp ik hun politiek eigenlijk wel."

Sammer is alvast tevreden over het stadion. "Dit is natuurlijk geen stadion zoals we ze in Duitsland gewoon zijn. Maar de Freethiel oogt sympathiek en de grasmat is perfect."



Het feit dat Volders te laat op training kwam gisteren zal geen invloed hebben op de keuze van Helleputte tussen Copa en Volders. Er was namelijk een grote file richting Antwerpen waardoor Volders arriveerde net wanneer de training gedaan was. Theo Custers klopte overuren om Volders alsnog de nodige training te geven.

Helleputte: "Dat was heirkracht. Het zou klein zijn van mij om Mark daar op af te rekenen."



Gemakkelijk zal het vanavond alvast niet worden

Helleputte: "Een gelijkspel zou een stunt zijn. In competitieverband loopt het niet echt lekker, Europees is het anders. De concentratie is groter, ons voetbal is scherper. Vooral defensief. Ons probleem is dat we te weinig scoren. We missen bombers. Romaric is de enige die naar doel kan knallen. De anderen willen de bal in de goal lopen. Qua kracht zullen we moeten passen voor Stuttgart. We zullen het op onze eigen manier moeten doen, al voetballend van achteren uit".

Lardinoit: "We spelen onze beste matchen als er echt wat op het spel staat. Dat geldt niet alleen voor de Ivorianen, ook voor mezelf. In Sofia was ik fel ontgoocheld omdat ik niet speelde, nu weet ik dat ik er wel bij zal zijn. Het wordt een nerveuze dag, maar niet omdat ik angst heb voor Stuttgart. We kennen de sterkte van de Duitsers. Ik weet dat we in de competitie niet de punten haalden die we moesten pakken. Misschien heeft het wel wat met motivatie te maken. Het zou niet mogen, maar voor een match als tegen Stuttgart is iedereen meer met de zaak bezig. Daar ligt het verschil tussen een goed en een middelmatig Beveren."

Éboué: "Wat zouden we schrik hebben van Stuttgart? Sterke aanvallers? En dan? Wij kunnen toch ook heel goed voetballen. Dat bewezen we al. Tegen Anderlecht bijvoorbeeld vorig seizoen. En dit seizoen tegen Levski. Vergeleken met de vorige jaren hebben we meer organisatie, we krijgen minder doelpunten tegen. Dus ja, we kunnen Europa misschien wel verbazen. Enige voorwaarde is dat we zelf scoren."


Guillou zal alvast niet in op de Freethiel zitten. Hij is momenteel in Madagscar om er een nieuwe voetbalschool uit de grond te stampen. Hij zal terugkeren in het Waasland tegen nieuwjaar.

Vanavond wordt in groep G ook de wedstrijd Benfica - Heerenveen gespeeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties