Zenit en Middlesbrough pakken drie punten

Anthony Van der Planken

Zenit Sint-Petersburg en Middlesbrough hebben een perfecte start genomen in de UEFA-Beker. Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd.

Zenit Sint-Petersburg won thuis ruim van AEK Athene. De Grieken kwamen wel al na vier minuten op voorsprong via Krassas, maar uiteindelijk moest men toch de rol lossen. Toen sloegen Arshavin, Kerchakow (3x) en Denisov toe. De thuisploeg won zo met 5-1, een uitslag die spreekt. In dezelfde Groep H won Aachen thuis van Lille, zoals je elders op onze site al kon lezen. Sint-Petersburg en Aachen nemen zo de leiding in de poule.

Middlesbrough won nipt op het veld van Egaleo Athene. Downing sloeg de mannen van Stéphane Demol in de 78e minuut knock-out door de 0-1 te scoren. Daar bleef het ook bij. In Groep E spelen later op de dag Lazio Roma en Villarreal nog tegen elkaar.