Aberdeen verrast Celtic

Daniel Jamro

Vandaag stonden er nog 6 wedstrijden op het programma.

Chelsea 1-0 West Ham
Chelsea kreeg het bezoek van West Ham. De thuisploeg was zonder twijfel de betere ploeg maar een schitterende James Walker hield heel land zijn netten proper en . Kezman, Joe Cole, Frank Lampard (strafschop), Geremi, allemaal geraakten ze niet voorbij Walker.
Pas laat in de 2de helft kon Kezman uiteindelijk toch scoren.  Dit was het eerste doelpunt van Kezman voor Chelsea (na 611 minuten op het veld gestaan te hebben)
Op het einde kreeg West Ham bijna wat het eigenlijk wel verdiende… een doelpunt, maar de kopbal van Ferdinand belandde op de lat.

Southampton 3-2 Colchester
Dexter Blackstock besliste de wedstrijd in het voordeel van Southampton met een hattrick in de 2de helft.
Via Neil Danns kwam Colchester in de eerste helft verdiend op voorsprong.  Pas in de 2de helft besliste invaller Blackstock over het eindresultaat.  Vlak na de rust maakte hij de gelijkmaker om in de 50ste minuut Southampton een eerste keer op voorsprong te brengen.
Nadat Greg Halford Colchester terug op gelijke hoogte bracht, maakte Blackstock zijn hattrick af met de winning goal.

Birmingham 0-1 Fulham
Birmingham was de betere ploeg maar kon het niet in goals omzetten. Dit was vooral te danken aan Mark Crossley die Dwight Yorke, Julian Gray en Jesper Gronkjaer van een doelpunt hield.
Het was Pembridge die Fulham de winning goal bezorgde.

Celtic 2-3 Aberdeen
Dit werd een zeer leuke wedstrijd met kansen voor beide ploegen.
Het was Aberdeen dat al na 6 minuten met 0-2 op voorsprong stond. Na slecht uitverdedigen bij een corner belandde de bal via Darren Mackie in doel.  Celtic-doelman David Marshall werkte ongelukkig weg, Pasquinelli profiteerde hiervan en maakte de 0-2.
Vlak voor rust lukte Hartson de aansluitingstreffer.
Pas na het uur (68’) zorgde diezelfde Hartson voor de gelijkmaker.
Nu was het Celtic dat bleef aanvallen maar moest opletten voor de gevaarlijke counters van Aberdeen. In de allerlaatste minuut (4de toegevoegde minuut) gebeurde het dan toch, invaller  Stewart (verving McNaughton in de 78ste minuut) maakte op de counter de 2-3.
Aberdeen verassend door naar de 4de ronde na een zeer leuke voetbalavond.

Newcastle 2-1 Norwich
Newcastle won verdiend van Norwich. Over de hele wedstrijd gezien waren ze de betere.
Jermaine Jenas maakte de 1-0 waarna Kluivert bijna de 2-0 maakte.  Beide ploegen kregen nog een strafschop die ook omgezet werden door Shola Ameobi voor Newcastle en Darren Huckerby voor Norwich.

Middlesbrough 3-0 Coventry
Defensief falen zorgde ervoor dat Boro ‘gemakkelijk’ kon winnen van Coventry ondanks het feit dat het team 9 wijzigingen onderging t.o.v. het team dat vorig weekend de Premier league wedstrijd tegen Portsmouth.
Szilard Nemeth en Morrison maakten er 2-0 van voor de rust. In de 2de helft zorgde invaller Graham (19j) voor de 3-0. Het werd ook bijna 4-0 toen invaller Tony McMahon zijn shot voorbij doelman Steele zag gaan om op de paal te belanden.