Topduel om leidersplaats

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Topduel om leidersplaats
Foto: © SC

Op de 10de speeldag wordt aan de top gebikkeld voor de leiderspositie tussen actuele leider Zuid-West-Vlaanderen en challenger Eva’s Kumtich. Momenteel heeft Zuid-West twee punten voorsprong en zou mits winst een kloof kunnen slaan. Evident dat Kumtich daar een heel andere kijk op heeft.
 
  Het betekent niettemin een mentale opkikker dat Zuid-West-trainer Schoutteten enkele speelsters kan recupereren. Er zijn slechts lichte twijfels omtrent Dehem, Versichel en Van den Abeele. De geschorsten Vergalle en Depauw komen terug in de kern. Voor de Kumtichse Eva’s, vorige week nog uitermate trefkrachtig, de kans om in de West-Vlaamse gouw de Brabantse kleuren hoog in het vaandel te houden en wie weet……?
 
Landskampioen Rapide Wezemaal, de tweede achtervolger op de derde plaats, kan munt slaan uit dit topduel. In de wedstrijd tegen rode lantaarn Hewian Girls Lanaken mogen geen problemen oprijzen. Bovendien een kans om het Wezemaalse  zwaar geschut in stelling te brengen.
 
Vice-kampioen RSC Anderlecht zit zowat in hetzelfde vaarwater want tegen Dames Zultse moet de klus evenzeer positief worden afgewerkt. Al zal de thuisploeg het niet op een presenteerblad worden aangeboden door de groen-gele Oost-Vlaamse bezoeksters die eerder Kumtich in bedwang hielden.
 
Oud-Heverlee Leuven versus Opex Girls Oostende wordt allicht een partij van de revanche. Beide ploegen werd vorige week verrassend, soms zwaar gepakt door de tegenstanders. Als OHL die topvijf-droom wil vasthouden dan mogen tegen de kustploeg geen punten worden prijsgegeven. De achterstand op die subtop is amper 4 punten, bij verlies zou dat zwaar kunnen worden aangerekend en die illusies uiteen doen spatten.
 
In het derby tussen Vlimmeren Sp en Lentezon Beerse komt de klassieke vraag naar voren ;,,wie wordt de ploeg van de gemeente’’. Een derby die net op tijd komt, althans naar Vlimmerense oogpunt, na die knappe, recente eerste eerste zege. Het wordt alvast een spannende partij want in een derby gebeuren soms dingen die in een gewone wedstrijd nauwelijks aan bod komen. Vooral de totale inzet en de sfeer is vaker belangrijk om te winnen.
 
Bij Dames Borgloon zal Sinaai Girls voorzichtig moeten zijn. De thuisploeg blijkt stilaan mee te draaien in het raderwerk en heeft slechts drie punten achterstand op de modale middenmoot. De Wase club daarentegen zal evenwel die topvijfpositie niet zo maar uit handen geven zodat ze als favoriet aan die partij beginnen.
 
Het oprukkende VCD E. Aalst krijgt met Stand. Luik een tegenstander te bekampen die in hun mogelijkheden ligt. Als trainer D’Herde het duo Ebhdaghe-Carnol aan banden  weet  leggen dan kan het Luikse hart beter worden getroffen. M.a.w. puntenwinst ligt dan binnen handbereik.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties