PSV dicht bij tweede ronde

PSV dicht bij tweede ronde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

PSV heeft vanavond een uitstekende zaak gedaan in de strijd om de achtste finales van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen met 1-0 tegen het Noorse Rosenborg en staan hierdoor comfortabel aan de leiding in poule E.

Het was een alles behalve makkelijke zege voor PSV. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong na een doelpunt van de Amerikaan Beasley. Na die goal maakte PSV het zichzelf echter moeilijk. Het kreeg via Vennegoor of Hesselink, Farfan en Beasley goede kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar iedere kans werd vakkundig de nek omgewrongen.

Doordat het zo lang 1-0 bleef staan bleef Rosenborg dreigend en in de loop van de tweede helft kregen de bezoekers steeds meer veldoverwicht. PSV wist niet echt wat het moest doen: of terugtrekken, of op zoek gaan naar de 2-0 en hier maakte Rosenborg gebruik van. 

Uiteindelijk bleef PSV al bij al nog redelijk makkelijk overeind. PSV staat aan de leiding in de poule met negen punten, Arsenal kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Panathinakois en volgt op drie punten. PSV moet binnen twee weken naar Griekenland, speelt het daar minimum gelijk, dan is de kwalificatie een feit.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties