Roma uitgeschakeld na gelijkspel

Ronny anthonis

As Roma zal zich niet meer kunnen kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. De Italianen staan laatste in hun groep met slechts één punt uit vier wedstrijden. Hun wedstrijd van vandaag, thuis tegen Leverkusen eindigde op een gelijkspel. Dat was echter niet genoeg voor de Romeinen om een kansje te behouden op kwalificatie.

De wedstrijd werd gespeeld in een leeg Stadio Olimpico, u weet wel waarom ondertussen! Enkele honderden fans wisten van buiten de stadionpoorten hun ploeg met gezangen toch nog wat rugsteun te geven. Veel mocht het niet baten want het werd een zwakke partij met pas laat in de wedstrijd twee doelpunten.

Zeven minuten voor tijd wist Berbatov te soren voor Leverkusen. Het  zag er dan naar uit dat de Duitsers met een overwinning naar huis zouden gaan. Montella dacht er na 93 minuten toch nog anders over, hij kon de 1-1 tegen de netten schieten.

Roma moest het wel zonder enkele sterren doen, Christian Panucci en Daniele De Rossi waren geschorst, Olivier Dacourt en Simone Perrotta geblesseerd. De wispelturige Cassano werd na heibel met coach Del Neri droogweg thuis gelaten.