Adriaanse: "formidable!"

Adriaanse: "formidable!"
Foto: © SC

“Formidable”, benoemde Co Adriaanse de wedstrijd in vloeiend Frans. Vooraf had de succestrainer gedacht dat het slechte optreden van Auxerre tegen Grazer een incident was, maar dat bleek niet het geval.

Auxerre was toch hierheen gekomen om te winnen, aangezien het de eerste poulewedstrijd 'slechts'gelijkspeelde tegen Grazer. Maar de Fransen gaven geen seconde indruk dat ze naar Alkmaar gekomen waren om drie punten op te halen. Co Adriaanse: "Ook snapte ik de wissels niet. Guy Roux haalde na een uur Benjani (spits) van het veld, maar hij bracht een middenvelder, Violeau." Dat valt niet te rijmen met het tactische gedachtegoed van de aanvallend denkende Adriaanse. En ook de tweede wissel deed de Hollandse wenkbrauwen fronsen. Guy Roux wisselde Kalou voor de Belg Pieroni, die door Stein Huysegems uit het Belgische nationale team is verdreven.
 
Hoe dan ook, de credits gaan toch vooral uit naar AZ. Adriaanse: "We begonnen geweldig. In een hoog tempo speelden we tussen de linies en in de kleine ruimte." De Fransen hadden geen pasklaar antwoord op de techniek en de tactiek van Adriaanse en AZ, met als hoogtepunt het tweede doelpunt van Huysegems. "Een ongelooflijke solo en een ongelooflijk mooi doelpunt van Stein", roemde Adriaanse zijn spits.
 
Guy Roux had haast en wilde De Hout snel verlaten. Hij gaf aan dat AZ een bijzonder goed team was, dat eigenlijk drie of vier doelpunten had moeten maken in plaats van slechts twee. Adriaanse: "We hadden eigenlijk met 6-0 moeten winnen, want Glasgow Rangers heeft met 5-0 van Wronki gewonnen". Ach, er moet wat te wensen overblijven.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties