Sporting wint vlot van Panionios

bernie de vuyst

Na twee speeldagen in groep D van de Uefacup heeft naast Newcastle ook Sporting Lissabon 6 op 6 behaald. De Portugezen versloegen vrij makkelijk voor eigen volk het Griekse Panionios Athene met 4-1.

De thuisploeg schoot als een komeet uit de startblokken, al na 5 minuten opende Custodio de score. De Grieken knokten zich terug in de wedstrijd en kwamen in de 35ste minuut op gelijke hoogte via Carlos Marcora die niet veel later geel kreeg. Ook de eerste doelpuntenmaker, Custodio, kreeg trouwens geel.
Sporting ging met een 2-1 voorsprong de rust in dankzij een treffer van Rudolph Douala in de 38ste minuut.

Na de pauze kwam de motor van de groen-witten pas op volle toeren. De Portugese hoofdstedelingen konden nog twee maal de netten doen trillen. Doelpuntenmakers waren de Braziliaanse sluipschutter Liedson en Hugo Viane. De goals vielen pas laat in de wedstrijd, in de 79ste en 81ste minuut toen Panionios zowat alles of niets speelde.