Steaua wint ook tweede thuiswedstrijd

Ronny anthonis

Steaua Boekarest tekende vanavond voor hun tweede thuisoverwinning in de poules van de UEFA-Cup.
Eerder ging ook Standard voor de bijl in het Liu Manoliu stadion. Dit keer was het Besiktas dat met 2-1 verloor.

De wedstrijd begon wonderwel voor de Roemenen uit Boekarest. Al na drie minuten wist Neaga de score te openen. Besiktas kon daar heel weinig tegenover stellen en moest het spel ondergaan.
Het bewijs daarvan is de 2-0 na twintig minuten. Doelpuntenmaker van dienst was Ciocoiu. Het voorbereidende werk was van de ijzersterk spelende Neaga. Toch leek Besiktas te herstellen maar het kwam heel sporadisch dreigen. De beste kansen voor de Turken kwamen net voor rust. Een botsend schot van Buruk werd goed geanticipeerd door de Steaua-doelman, een poging vanop amper vijf meter door Carew ging hopeloos de mist in.

Tümer viel in de tweede helft in voor een bleke Carew maar het spelbeeld bleef hetzelfde.
Besiktas had balbezit maar de thuisploeg kreeg de kansen. Een keerpunt kwam er een kwartier voor tijd wanneer Oprita op een domme manier twee gele kaarten op twee minuten pakte. Besiktas kwam meer en meer opzetten tegen de tien overgebleven spelers van Steaua.

Twee minuten voor tijd kon Besiktas tegenscoren na een regen van kansen trof Ibrahim Akin tegen. Spijtig genoeg voor de Turken kwam de tegentreffer veel te laat. Vicente del Bosque’s team moet de volgende wedstrijd thuis aantreden tegen Standard.