Voorbeschouwing JL: 14de speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 14de speeldag
Foto: © SC

Duwt Westerlo de landskampioen dieper in het moeras?

Onmacht troef, dat was opnieuw de grote vaststelling in het Astridpark woensdagavond toen Anderlecht door twee efficiënte prikken van Valencia opnieuw in het verlieshoekje werd geduwd. Of Westerlo zo doeltreffend is, daar hebben we op zijn minst wat twijfel bij. Club ontvangt zondagavond Moeskroen en heeft als enige taak de voorsprong op de rivaal even groot te houden. Met AA Gent - Lokeren staat een onvervalste Oost-Vlaamse derby op het menu.

Westerlo, de parel der kempen, zou in principe een hapklare brok moeten zijn voor een club als Anderlecht. Maar zelfs een Westerlo dat met de billen bloot ging op het veld van tweedeklasser Eupen in de Beker is een heuse opgave voor paarswit. Winnen lijkt op dit ogenblik enkel nog mogelijk tegen een derdeklasser en ook dat was alles bij elkaar een dubbeltje op zijn kant. Wij weten het niet meer en het is nog maar de vraag of Hugo Broos het wel nog weet. Het zou pijnlijk zijn voor de landskampioen als na zaterdag de vaststelling gemaakt moekt worden dat Aruna pas beter speelt als Anderlecht draait in tegenstelling tot de gangbare mening in de pers dat Anderlecht pas draait als Aruna in vorm is...

Kommer en kwel in Brussel maar niets daarvan in het Jan Breydelstadion in Brugge. Daar gaat het meer om angst dat De Cock en Nastja Ceh eind dit of volgend seizoen hun boeltje pakken en het proberen in een veel hoger aangeschreven competitie. Gesterkt door het resultaat tegen Utrecht kijkt Club Brugge vrij relax richting duel met Moeskroen dat na een blitse start de motor voelt sputteren. Af  en toe slaat die motor toch nog eens aan en dat zal zondagavond zeker zo moeten zijn.

Derby's zijn altijd aantrekkelijke kijkstukken. Dat geldt ook voor AA Gent - Lokeren dit weekend. De Buffalo's haalden hun slag thuis in de zaak-Cruz en volgen nu op drie punten van Anderlecht. Maar Leekens moet weer twee spelers (definitief) missen na het gevecht op leven en dood tussen Cherrad en Oussalah. Bij Lokeren moet nog eens gewonnen worden na het verlies op STVV en het gelijke spel tegen Beveren. Het bezoek aan het Ottenstadion lijkt een ideale gelegenheid om opnieuw met winst aan te knopen.

Zou Cercle Brugge nu aan Charleroi-vrees lijden? Hopelijk niet voor groenzwart want na de smadelijke bekernederlaag tegen Olympic (waardoor het een derby met Club mist), moet Cercle opnieuw naar het zwarte land om grote broer SC Charleroi partij te geven. De Karolo's doen het momenteel erg goed na winst op Moeskroen en een gelijkspel in Lier. Zouden we, zoals de RTBF al deed, gewag mogen maken van Les Eurozèbres?

St.-Truiden ontvangt de Luikse buren van Standard. Als de Rouches op bezoek komen in Staaien staan de Truiense messen altijd op het scherp van de snee. STVV blijft wisselvallig presteren. Na winst tegen Lokeren volgden een verliespartij in La Louvière en kon het ternauwernood in de Beker blijven na een penaltythriller tegen Zulte-Waregem. Standard wil de positieve lijn doortrekken na winst tegen rivaal Anderlecht en de vlotte plaatsing tegen Patro Maasmechelen. Maar misschien is de vraag of Benjamin 'Beckham' De Ceulaer eindelijk zijn maanden van doorbraak beleeft veel belangrijker.

Resten nog:

SK Beveren - AA La Louvière
Albert Cartier en zijn Fransen mogen de Ivoriaantjes tactische lessen geven terwijl Helleputte en de zijnen La Louvière kunnen leren wat meer zwier in hun spel te steken.

KV Oostende - RC Genk
Verliezen kunnen ze al, gelijkspelen gaat al maar winnen is te moeilijk. Misschien laat Genk de kustjongens eens proeven van de smaak van de zege.

Lierse SK - FC Brussels
Emilio op bezoek bij oude vrienden. Het geld is op in Lier; hopelijk geldt dat niet voor de motivatie om er wat van te maken op het Lisp.

AEC Bergen - Germinal Beerschot
Jos Daerden hoeft niet te wanhopen. Als hij gebuisd is op het proefwerk 'Germinal Beerschot', dan ligt zijn herexamen al klaar op 19 januari als de Ratten op bekerbezoek komen.



 
















Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties