Analyse Eva' Kumtich herfstkampioen

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Eva' Kumtich herfstkampioen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het eerste verdict is sinds zaterdag jl geveld. Eva’s Kumtich kroonde zich tot herfstkampioen. Een titel waar je weinig mee doet maar het toont toch ergens aan dat de Eva’s deze fictieve titel verdienden. In deze heenronde (13 wedstrijden) won Kumtich 10 matchen, speelde tweemaal gelijk, verloor slechts eenmaal en dat was goed voor 32 punten. Niemand die dus beter deed.
 
Bij Opex Girls Oostende kregen de kersverse herfstkampioenen het echter niet onder markt. Weliswaar zetten de bezoeksters met combinatie en offensief voetbal de kustploeg stevig onder druk. De eerste kans was nochtans voor Oostende maar de loeier van Hullebus zoefde over doel. Het was slechts op het halfuur dat Kumtich succes kende toen Anne Huybrechts de scorende Kelly Nyns in stelling bracht. De verdubbeling kwam er na corner van Nyns en ingeknikt door Brenda Das. In de tweede helft bleef Oostende zich hardnekkig verweren maar slaagde er niet in om de aansluiting te bewerkstelligen. De thuisploeg mocht niettemin met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Kumtich wist zich intussen al verzekerd van de herfsttitel.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal en vice-kampioen RSC Anderlecht visten uiteindelijk achter het net maar blijven uiteraard in de running voor de titel. In dit rechtstreekse topduel zagen enkele honderden toeschouwers twee zenuwachtige ploegen aan het werk. De bezoekers creëerden meer balbezit al was de eerste kans voor de thuisploeg via Anneleen Segers hoewel Annelies Timmermans in laatste instantie redde. Net voor rust stak Wezemaal dan tevergeefs de neus aan het venster.
 
In de tweede periode nam Anderlecht voorsprong via een knikkende Wendy Migom. Wezemaal reageerde gevat maar vooralsnog liet de Brusselse defensie zich niet strikken. Slechts in de slotminuten kon Kristel Verhelst met de gelijkmaker nog maar eens haar topschutterstalent demonstreren. Een draw die beide toppers moet bevredigen want de titelkansen blijven gaaf.
 
Zuid-West-Vlaanderen was de vierde gegadigde om leidersplaats en herftsttitel in te palmen. Bij een bijzonder taai en sluw VCD E. Aalst kwamen Saelens en Co evenwel niet verder dan een doelpuntenrijke puntendeling wegens ieder drie treffers.
 
Stand. Luik kreeg het op eigen veld bijzonder moeilijk om een gedreven DV Borgloon alsnog te verslaan. De bezoekers namen zelfs vrij vroeg voorsprong via Elke Meers. In het verder wedstrijdverloop zou het Luikse duo Cécile Carnol-Isabelle Ebhodaghe uiteindelijk het verschil maken. Niet nadat Borgloon het beste van zichzelf had gegeven. Want de bezoekers scoorden de verdubbeling na rust via Dorien Guilliams. Toen kwam het duo Carnol-Ebhodaghe op de proppen en deden de partij kantelen met twee treffers.
 
Maar opnieuw gaf Borgloon zich niet gewonnen want Ellen Gielen stelde resoluut gelijk. In een bloedstollende slotfase kon uiteindelijk Isabelle Ebhodaghe de thuisploeg aan een felbevochten zege helpen.
 
Bij hekkensluiter Hewian Girls Lanaken kreeg Vlimmeren meer tegenstand dan verwacht ondanks de ruime zege. Aanvankelijk klom Lanaken op voorsprong via de 15-jarige belofte Davina Philtjens waarna Hilde Clessens de kans op gelijk maken verkeek door een elfmeter te verknoeien. Die kwam er later toch via Stephanie Cooymans terwijl Lanaken nog eenmaal ernstig dreigde. De bezoekende verdubbeling viel net voor rust via Clessens die hiermee haar gemiste penaltykans goed maakte.
 
Na rust nam Vlimmeren het heft in handen terwijl Lanaken opteerde voor de tegenstoot via de de snelle Philtjens. Een derde doelpunt via Stefanie Cooymans betekende het breekpunt voor de thuisploeg. Met een persoonlijke derde treffer zorgde Cooymans voor een verdiende bezoekende zege.
 
Bij Lentezon Beerse bleef Sinaai Girls  aan de winnende hand met alweer ruim verschil. De thuisploeg verprutste de kansen en dat deed de Wase ploeg niet. Na 20 minuten hadden Martine De Witte en Sanja Heirbaut dit in de praktijk omgezet. Even voor rust scoorde Van Renterghem tegen al deerde dat de Wase bezoeksters niet om hun efficientie nog maar eens te etaleren via De Witte en Lieselot Debruyn. Een steriele thuisploeg keek er naar en stond er verslagen bij.
 
Ondanks Dames Zultse VV net voor rust in numerieke meerderheid kwam bij Oud-Heverlee Leuven wegens de uitsluiting van Van Herle moesten de Oost-Vlaamse vrouwen  in de nederlaag berusten. De groen-gele bezoeksters gingen, zoals steeds, vrank en vrij hun kans maar werden uiteindelijk genekt door één klasseflits van de ervaren Fanny Kimpe. Desondanks bleef Zultse in een betere afloop geloven. Getuige een bezoekende lijnredding terwijl Debbie Vandemaele en Thea de Blaeij het ronde ding er evenmin in kregen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties