Ook Benfica heeft geen kind aan Beveren

Beveren heeft ook haar derde UEFA-Bekerwedstrijd verloren. De Waaslanders gingen tegen Benfica met 0-3 onderuit.

Al na drie minuten viel het doek over Beveren. Copa ging naar het oordeel van de scheidsechter iets te onstuimig in op Azar Karadas. De Zweedse referee legde de bal meteen op de stip en stuurde de Ivoriaanse keeper met rood van het veld. Het jonge talent Davino Verhulst mocht Copa in doel vervangen, maar tegen de strafschop van Simao had hij niets in te brengen.

De Portugezen wisten eigenlijk dan al dat de partij zo goed als zeker al gewonnen was. Karadas,
Zahovic en Simao kregen enkele uitstekende kansen, maar afwerken lukte aanvankelijk niet. Uiteindelijk kon Zahovic na twintig minuten toch nog de 0-2 binnen werken. De Joegoslaaf mocht alleen op Verhulst af en faalde niet in zijn opzet.

Beveren probeerde na dat tweede doelpunt nog wel eens tegen te prikken, maar Benfica gaf de Waaslanders geen ruimte. De Portugezen waren ettelijke keren dicht bij de 0-3, onder meer via Karadas, Simao, Fernandez en Zahovic. De thuisploeg kon allerminst klagen over de 0-2, al zat de scheidsrechter niet bepaald mee.

Ook na de rust bleef Beveren proberen. De Ivorianen speelden moedig, maar het slaagde er niet in om de bezoekers onder druk te zetten. Uiteindelijk werd het via Zahovic nog 0-3. Sanogo kreeg een kwartier voor het einde nog een niet te missen kans, maar hij slaagde er toch in om de bal ruim naast te zetten. Ook Seka was dicht bij een doelpunt, maar het bleef niettemin bij 0-3.

Beveren verliest zo ook haar derde UEFA-Bekerwedstrijd. De Ivorianen kunnen terugkijken op een doelpuntensaldo van 14 tegengoals tegenover 2 zelfgemaakte doelpunten. Met het verlies van vandaag is de uitschakeling nu ook officiëel.