KBHZ verslaat Kortrijk

bernie de vuyst

In een niet al te hoogstaande wedstrijd heeft Beringen Heusden-Zolder de maat genomen van KV Kortrijk met 2-0. Beide keepers moesten nauwelijks in actie komen.

Het eerste gevaar kwam uit Kortrijkse hoek als Makhloufi uithaalde, Doumen ging goed plat. Even later moest de goalie weer in actie komen, ditmaal bij een grondscherend schot van Aelbrecht. Het was dan lang wachten op de volgende doelkans. Het was nu KBHZ dat gevaarlijk was. Op het half uur swingde Arijs de bal voor doel, de daarop volgende volley van Oostvogels kon nog op de lijn gekeerd worden. Een kopbal van Janssen ging over de dwarsligger. Enkele minuten voor de koffie was het toch raak voor de thuisploeg toen Criel knap zijn mannetje uitkapte en de bal met links in de verste hoek voorbij Vandoorne krulde (1-0).

De tweede helft bracht nauwelijks spanning. KBHZ kon de partij makkelijk controleren, mede door het stereotiepe spel van Kortrijk: steeds de lange bal naar toren Salou. Pas op het einde vielen er nog enkele kansen te noteren doordat de West-Vlamingen risico's namen en er gaten ontstonden. Die kansen waren voor een counterende thuisploeg. Een vluchtschot van Ulgar belandde maar nipt naast. In blessuretijd speelde KBHZ een drie-tegen-één-situatie goed uit toen Vangeel de bal simpel naar Benzouien speelde, de invaller rondde beheerst af (2-0).

PLOEGOPSTELLINGEN

KBHZ: Doumen, Laeremans, Biga, Peeters, Tibari, Criel (68' Benzouien), Camara, Oostvogels (76' Ulgar), Janssen, Vangeel en Arijs (82' Junior)

KV Kortrijk: Vandoorne, Chen, Demets, Houze, Makhloufi, Fernandez, Aelbrecht (46' Elias), Velghe, Calvo, Salou, Nicolas