Standard heeft oogje op Zewlakow

Jan Martynowski
| 0 reacties
Standard heeft oogje op Zewlakow
Foto: © SC

De kans dat Marcin Zewlakow naar Standard vertrekt is reëel. De Poolse aanvaller speelt nu bij club in moeilijkheden Moeskroen. Dat kan het geld immers goed gebruiken.

Alleen is het bod dat Standard uitbracht tot nu toe te laag voor Moeskroen. Standard zal dieper in zijn geldbuidel moeten tasten. 
Zewlakow zou in de kern de Fin Jari Niemi vervangen, die weinig aan spelen toekwam en ondertussen bij STVV zit.
 
De tweelingbroer van Michal Zewlakow (nu Anderlecht) scoorde dit seizoen al acht keer. Vorig seizoen scoorde hij vanop de voor hem ongebruikelijke plek van rechtsmidden toch ook 9 keer. Hij speelde toen niet in de spits door het fantastisch presteren van Pieroni en Mbo Mpenza

Twee seizoenen geleden kende hij een minder jaar, maar in het seizoen 2001-2002 scoorde hij 16 maal, en het jaar daarvoor 14 keer. Daarvoor speelde hij een half seizoen bij Beveren, dat toen onder Emilio Ferrera een opmerkelijke comeback maakte en de onverwachte redding afdwong. Hij scoorde toen 8 keer. Op de wereldbeker 2002 was hij invaller voor Polen, en scoorde hij eenmaal, tegen de Verenigde Staten (foto).

Opmerkelijk is dat de spits, geboren in 1976, tot twee seizoen geleden altijd met zijn broer samenspeelde. Pas toen Michal naar Anderlecht ging werden ze uit elkaar gehaald. Een hereniging zit er voorlopig dus niet in. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties