Piana bezorgt KVSK United tweede periodetitel

Niels Hendriks

KVSK United maakte op deze negentiende speeldag de moeilijke verplaatsing naar het Bergéstadion van KVK Tienen. Bij de Noord-Limburgers ontbraken Harm Luyten en Philip Haagdoren (griep) in de centrale as, voor hen kwamen de tieners Martijn Plessers en Pieter Thijs in de basiself, zodat de leider in derde B met wat meer kopzorgen aan de wedstrijd begon.

In de eerste helft kon een goed georganiseerd en gemotiveerd KVK Tienen verdiend uitlopen tot 2-0. Na twintig minuten scoorde Smeyers met een kopbal na een vrije trap en even voor het halfuur deviëerde Geebelen voorbij Govert Boyen. Mits wat meer koelbloedigheid van Vollon kon het zelfs 3-0 staan, Frank Machiels bleek echter de redder in nood te zijn. Bij KVSK United liet de afwezigheid van Philip Haagdoren zich duidelijk voelen op het middenveld en de jonge Martijn Plessers werd gewisseld door Luc Beyens voor nieuweling Marlin Piana. Die ontpopte zich meteen tot nieuwe publiekslieveling van de United-supporters door na een snelle combinatie net voor de rust de 2-1 tegen de netten te prikken.

Met deze gevleide 2-1 achterstand begon KVSK United duidelijk meer geïnspireerd aan de tweede helft. Ook Harm Luyten kwam in de ploeg voor Jo Geerinckx. De gelijkmaker bleef echter nog lange tijd uit, uiteindelijk viel de 2-2 na een hoekschop waarbij Christophe Delande aan de tweede paal de bal binnen knalde. De veer leek toen bij de suikerjongens gebroken, na een individuele actie scoorde daarna Marcos Pereira de 2-3 met een pegel in de rechterbovenhoek. Net voor affluiten maakte dan Marlin Piana zijn tweede doelpunt van de partij, op voorzet van Davy Heymans prikte hij de de overdreven 2-4 tegen de touwen. Een wel erg hard verdict voor het moedig strijdend KVK Tienen.

Met deze zege en het verlies van KSK Tongeren en OHL is KVSK United een match voor het einde van de tweede periode, periodekampioen. De kloof met de belangrijkste concurrenten voor de titel wordt ook vergroot tot respectievelijk 10 punten (KSK Tongeren) en 13 punten (OH Leuven).

Opstelling KVSK United: Govert Boyen - Erwin Hensen, Pieter Thijs, Frank Machiels, Jo Geerinckx (w. Harm Luyten) - Martijn Plessers (w. Marlin Piana), Christophe Delande, Davy Heymans, Wouter Scheelen (w. Domien Gijbels) - Mirek Waligora en Marcos Pereira

Doelpunten: 1-0 Christophe Smeyers (11'), 2-0 Christophe Geebelen (29'), 2-1 Marlin Piana (43'), 2-2 Christophe Delande (79'), 2-3 Marcos Pereira (84') en 2-4 Marlin Piana (89')