Voorbeschouwing JL: 20ste speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 20ste speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Simpele opdrachten voor de top twee



Op de 20ste speeldag staan niet meteen toppers geprogrammeerd. Canal+ zal ongetwijfeld met moeilijkheden gezeten hebben maar kozen niet geheel onterecht voor Lokeren - Genk als affiche. Kan ook moeilijk anders als je de keuze hebt uit het streekduel Club Brugge - Oostende, RSC Anderlecht - SK Beveren of Standard - Cercle Brugge. De 20ste speeldag: een weekend van klein tegen groot.

RC Genk verkeert dezer dagen in bloedvorm. Op een diefje en in ware kampioenenstijl de puntjes meepikken in Moeskroen en meer nog, het krasselende Anderlecht uit de Beker knikkeren. Nu moeten de Limburgers de altijd lastige verplaatsing naar Daknam maken waar een herboren SC Lokeren klaar staat om hun scalp te pakken. SC Lokeren vormde de voorbije jaren al vaker een 'Waterloo' voor RC Genk maar de situatie op dit ogenblik geeft mee dat puntenwinst voor Genk niet ondenkbaar is.

Streekduels hebben altijd iets extra's. Zo ook die tussen Club Brugge en KV Oostende waar vooral bij de jeugdduels tussen beide ploegen de haat en nijd groot is. De leider ontvangt dus de rode lantaarn. In de heenwedstrijd had blauwzwart het lastig tegen een hard bikkelende kustploeg. De terugwedstrijd kondigt zich dan weer aan als een makkie en het lijkt weinig waarschijnlijk dat Oostende een positief vervolg breit aan het behaalde puntje thuis vorige week tegen Germinal Beerschot.

In het Constant Vanden Stockstadion staat 'groot Anderlecht' tegen 'klein Anderlecht' op het menu. M.a.w. RSC Anderlecht - SK Beveren. De Ivorianen zijn totaal het noorden kwijt sinds Eboué vertrok naar Arsenal en nu ook Marco Né naar de Bundesliga dreigt te verhuizen. Beveren legt tegenwoordig de ene wanprestatie na de andere op de mat en als de negatieve spiraal zich doorzet, zouden ze het nog zwaar kunnen krijgen. Van negatieve spiralen hoef je Anderlecht niets meer te leren. Misschien kan de Gouden Schoen van Vincent Kompany nieuw leven en vertrouwen in de ploeg blazen, maar zelfs zonder dat moet Beveren een hapklare brok vormen.

Deze week is Standard aan de beurt om de lekkende verdediging van Cercle Brugge weer te voorzien van een pakketje doelpunten. Vorige week ging het voor groenzwart al iets beter tegen La Louvière (2-2) maar je wint pas als je meer scoort dan je tegenstander en dat gaat Cercle nog niet af. Standard haalde vorige week een gelijkspel tegen zwart beest Charleroi maar trainer Dominique D'Onofrio wint best want de supporters eisen zijn ontslag. Maar je kan verwachten dat D'Onofrio nog minstens één weekje langer op zijn trainersstoel zal zitten.

Resten nog:

AEC Bergen - AA Gent
Een Bergen in vorm is in staat om Gent vlak voor zijn wedstrijd tegen Anderlecht een vertrouwenscrisis te bezorgen. Opletten geblazen voor de Buffalo's.

St.-Truiden VV - Excelsior Moeskroen
Het voetje van rivaal Anderlecht werd gelicht maar in deze wedstrijd moet er gewonnen worden door de Kanarie's. En l'Excel, dat kabbelt rustig voort tussen goede vertoningen en wanprestaties.

VC Westerlo - SC Charleroi
Het is nooit leuk de meest cynische tegenstander uit de vaderlandse competitie te bekampen. Onze prono: een gelijkspel.

Germinal Beerschot - Lierse SK
Een streekduel dat in de loop van de jaren bewees dat het nooit tot een spectakelstuk kan uitgroeien. GB wint best want het begint stilaan precair te worden voor de Antwerpenaars.

AA La Louvière - FC Brussels
Een kleurloze wedstrijd in een nog steeds kleurloos stadion. Wie wil gaan kijken wensen wij het allerbeste.




 











Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties