Is het het ABC of de kwaliteit?

Jan Martynowski
| 0 reacties
Is het het ABC of de kwaliteit?
Foto: © SC

Eddy Wauters laat zich weer kennen. De Antwerp-preses verwijt de huidige trainers het ABC van het voetbal niet meer te kennen. "Vroeger waren trainers veel professioneler. Nu komen ze hun contract tekenen en doen ze hun zin. Nu zeggen ze: ah, zes maanden vakantie!"

"Ze kennen het ABC van het voetbal niet meer. Ze doen ook niet wat ze beloven. Ik vraag hen ook niet kampioen te worden, hé?" 

Tipuric (foto) was de tiende trainer op de Bosuil in tien jaar. Sinds Houwaarts contract niet verlengd werd, kwamen vervolgens op korte tijd Desaeyere, Perazic, Grosjean en Tipuric aan het roer. "Ik zou graag jarenlang dezelfde coach aanhouden", aldus Wauters,

Over Tipuric, de laatste in het rijtje ontslagen trainers op de Bosuil, wil Wauters het volgende kwijt: " Er was te weinig trainingsarbeid. Te  weinig variatie ook, en zijn selectie-oplossingen waren ontoereikend. Hij stelde soms spelers op die in geen maanden hadden gespeeld."

Wauters doelt daarmee ook op het opstellen van Cissé, die de laatste wedstrijden bijzonder zwak presteerde en vorige week nog rood kreeg. Tipuric: "Allemaal waar, maar wat moest ik anders doen? Zelfs een slechte Cissé is nog stukken beter dan zijn mogelijke vervangers, die zelfs bij de invallers nauwelijks meekunnen."

En daar schuilt volgens de ontslagen trainer het grootste probleem van de tweedeklasser: "Er is simpelweg onvoldoende kwaliteit."

Doelman Yves Feys: "We zitten héél diep. Als we zo verderdoen, moeten we opletten of we grijpen zelfs naast de eindronde." Antwerp volgt ondertussen al op 7 punten van leider Zulte-Waregem en is pas derde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties