Winterstop stilaan ten einde

Truyens Himke
| 0 reacties
Winterstop stilaan ten einde
Foto: © SC

Binnen twee weken begint men in Finland terug met voetballen, na een lange rust periode kunnen de voetballers zich uitleven in de Liiga Cup. De vraag is of ook dit jaar AC Allianssi kan stunten.
 
Na een lange periode zonder officiële wedstrijden, wordt er vanaf 18 februari 2005 terug gespeeld in Finland. De wedstrijden worden nog niet op de eigen grasmat afgerond, daar deze bevroren en besneeuwd zijn, maar in indoor arena’s.
De Liiga Cup is zonder meer een aangename pot voetbal waaruit veel kan worden afgeleid van wat we het komende seizoen in de Veikkausliiga mogen verwachten. Alle teams uit de elite reeks nemen dan ook deel, samen met hen worden ook nog twee eerste divisie teams verwelkomt (FC Honka en FC Hämeenlinna).
 
De spits wordt afgebeten op 18 februari door FC Honka (1ste divisie) dat het in Vantaa opneemt tegen het grote Tampere United. Net daarna staan, in dezelfde arena, AC Allianssi –HJK en FC Haka – KuPS op het menu. KuPS is één van de twee nieuwkomers en kan zich beginnen meten aan de routiniers van de Veikkausliiga. Voor IFK Mariehamn, dat via de barragewedstrijden (voor het eerst in hun bestaan) een plaats afdwong bij de 14 grote, is het wachten 25 februari alvorens ze in actie mogen treden.
 
Vorig seizoen werd de Liiga beker verrassend gewonnen door AC Allianssi, de ploeg uit groot Helsinki versloeg in de finale FC Lathi. De roodwitte zagen tijdens de winter spits Adriano vertrekken naar MyPa, dit toernooi wordt hun eerste grote test om te zien of er al dan niet genoeg offensieve kracht in de ploeg zit. De vraag luid dan ook of Allianssi ook dit maal kan stunten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties