Heinrichs stapt op

Heinrichs stapt op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

April Heinrichs, de coach van het Amerikaanse vrouwenteam, heeft ontslag genomen. Dat deed ze al eind 2004, maar pas nu werd dit bevestigd door de Amerikaanse voetbalfederatie. Ze leidde het team in de zomer nog naar goud op de Olympische Spelen in Athene en stond vijf jaar aan het hoofd van het meest succesvolle vrouwenteam.
 
“Wanneer ik hier aankwam”, verklaart Heinrichs haar keuze, “stelde ik voor mezelf enkele doelen op. Die zijn nu bereikt, we hebben prachtig werk geleverd en hebben een basis gelegd voor de toekomst. Niemand kan heel haar leven hetzelfde team coachen en ik denk dat dit het beste moment is om op te stappen. Er rest nu nog genoeg tijd voor de nieuwe coach om een team op te bouwen voor het Wereldkampioenschap en de Olympische Spelen.”
 
Op 40-jarige leeftijd kan Heinrichs al een indrukwekkend palmares voorleggen. Ze leidde de Amerikanen naar twee olympische titels (Sydney 2000 en Athene 2004) en werd in 2003 derde op het Wereldkampioenschap. In 124 wedstrijden die ze leidde, wonnen de Amerikaanse vrouwen er 87. Zeventien wedstrijden gingen verloren en twintig keer werd er een gelijkspel behaald.
 
De Amerikaanse voetbalfederatie is al op zoek naar een nieuwe coach, maar momenteel nemen haar assistenten Greg Ryan en Phil Wheddon, de taak van haar over.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties