Inter behaalt goede uitgangspositie

Maarten Vandenabeele

Inter behaalde in het Drakenstadion van Porto een 1-1 gelijkspel en heeft daardoor de beste kansen om tot de kwartfinale van de Champions League door te dringen. Door de 1-1 blijft Inters ongeslagen status dit seizoen alvast behouden.

Na zijn schorsing was Adriano weer van de partij bij Inter en samen met Martins vormde hij de voorhoede. De Braziliaan was erg gretig wat resulteerde in een verwoestende uithaal na enkele minuten maar zijn vizier stond nog niet op scherp.

Even later was Vitor Baia heel attent bij een kopstoot van Materazzi na een voorzet van Veron. Aaan de overkant moest Toldo tussenkomen bij een poging van Quaresma.

Na 24 minuten viel het eerste doelpunt: Cambiasso speelde door naar Stankovic, die opzij legde naar de ongedekte Martins, en de Nigeriaan had niet de minste moeite om de bal in het doel te deponeren. 0-1: een verdiende voorsprong voor de Nerazzurri.

Maniche reageerde namens de thuisploeg, maar Toldo was bij de zaak. Martins, heel bedrijvig, zette met een subtiele hakbal Adriano op weg naar de 0-2, maar baia kwam goed uit zijn doel en kon ontzetten.

Na de pauze kwam Porto meer en meer opzetten. Dat werd beloond na een uur spelen. Een voorzet van Nuno Valente werd niet goed ontzet en Ricardo Costa kon van dichtbij de gelijkmaker binnenschieten.

Porto drong aan voor de winning goal maar het waren de counters van Inter die het meeste gevaar opleverden. Wel kregen Cordoba en Favalli een gele kaart waardoor ze de return missen. Gescoord werd er niet meer, zodat vooral de Italianen tevreden mogen zijn met hun uitgangspositie.