Ajax uitgeschakeld in Europa

Bart Hermans

Ajax is er niet in geslaagd om in Fankrijk de 1-0 uit de heenwedstrijd te verdedigen. De Nederlanders hielden 86 minuten stand tegen een sterk en aanvallend Auxerre. Het werd 3-1 en de Fransen mogen een ronde verder bekeren.

Auxerre zette vanaf het begin van de wedstrijd veel druk naar voren. Er volgde dan ook een eerste half uur vol eenrichtingverkeer, maar Maarten Stekelenburg kon met een aantal schitterende reddingen de 1-0 voorkomen. Op het halfuur moest hij zich dan toch gewonnen geven, na een vrije trap van Mignot kon Kalou inkoppen, 1-0. Een paar minuten later maakte Ajax gelijk met een schitterend doelpunt van Ryan Babel op aangeven van Trabelsi. Er wordt gerust bij een 1-1 stand, bij deze score was Ajax geplaatst voor de 16de finales.
Beide ploegen begonnen met dezelfde elf aan de tweede helft. In de vijfenvijftigte minuut was het weer raak voor de Fransen. Cheyrou knalde de bal hoog in het dak van het doel, nadat hij hem uit de rebound onbedoeld van Escudé had gekregen, 2-1. Na het doelpunt bleef Auxerre op zoek gaan naar de winning goal. Kort voor het einde kwam die er ook, want invaller Mathis scoorde de 3-1. Ajax probeerde nog wel naar voren te trekken, maar kon niet meer scoren.