Steaua wipt Valencia

Dieter V.A.

De Uefa Cup wedstrijd tussen Steaua Boekarest en Valencia die in de heenronde op 2-0 eindigde in het voordeel van Valencia had vandaag een Belgisch tintje.
De partij werd namelijk geleid door het trio Verbist, Huens en Gregoire.

In een kolkend Ghencea stadion ging Valencia ten onder. Na een evenwichtige eerste helft zette Cristea vlak na de rust een 1-0 stand op de bordjes op aangeven van Radoi. Twintig minuten later prikte diezelfde Cristea opnieuw de bal tegen de netten. Valencia reageerde zes minuten later meteen terug maar hun doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Valencia en Steaua toonden nadien geen vechtlust meer en stevenden af op verlengingen. Ook in deze verlengingen maakte geen enkele ploeg kans op een winnend doelpunt, geen enkele deftige doelpoging viel te noteren. Na 120minuten spelen liet referee Johan Verbist beide teams naar de elf meter trekken. Bij een 3-3 stand in de penalty reeks stapte Baraja van Valencia zelfverzekerd naar de stip om zijn team op voorsprong te schieten maar besloot naast. Steaua profiteerde van deze situatie, Dica zette de netten opnieuw bol door de 4-3 binnen te trappen. Di Vaio had de beslissing vanaf toen aan zijn voeten. Maar ook de Italiaan wist de bal niet in het doel te schieten en zette zo de 4-3 penalty winst op de bordjes in het voordeel van Steaua Boekarest.