Austria bekert verder

Austria Wenen heeft zich laatste ploeg voor de 1/8ste finales van de Uefa Cup geplaatst. Het klopte Athletic Bilbao op hun veld met 1-2.

Bilbao begon enorm aanvallend aan de wedstrijd. Binnen de zes minuten had het al drie kansen versierd waaronder een schot op de lat van Joseba Extebarria. Athletic hield de druk aan en in de 20ste minuut kreeg het een penalty na handspel van Ernst Dospel binnen het doelgebied. Francisco Yeste liet de kans niet liggen en bracht de Spanjaarden 1-0 voor. Na deze goal schoot Austria wakker. Ivica Vastic miste eerst tot twee maal toe, maar in de 35ste minuut was het toch raak voor de Oostenrijkers. Libor Sionko stelde gelijk en meteen was Austria virtueel gekwalificeerd op basis van de uitdoelpunten.

In de tweede helft had Bilbao het meeste balbezit, doch was het Wenen die het gevaarlijkst was. In de 55ste minuut kopte Markus Kiesenebner over en even later kon Ignacio Lafuente nog juist Tosin Dosunmu het schieten op goal beletten. 20 minuten voor tijd was het dan toch raak en dit weeral via Sionko. Bilbao moest dan nog twee maal scoren en ging furieus ten aanval, maar het mocht niet meer baten.

Het was zeven jaar geleden dat er nog eens een Oostenrijkse ploeg zich bij de laatste zestien kon voegen. In die 1/8ste finales komt Austria uit tegen een andere Spaanse ploeg, namelijk Real Zaragoza.