Middlesbrough nog niet helemaal uitgeteld

Bart Hermans

Sporting Lissabon heeft een heel goede uitgangspositie veroverd om door te stoten naar de kwartfinales van de uefa cup. De Portugezen, die in de vorige ronde Feynoord nog uitschakelden, wonnen vanavond met 2-3 op het veld van Middlesbrough. Toch zijn ze bij Sporting niet helemaal tevreden over de wedstrijd. Elf minuten voor tijd stond het namelijk nog 0-3.

Middlesbrough moest beginnen aan de match zonder een heleboel gekwetsten. Dit verklaart misschien ook de eerder matige eerste helft. Na de pauze kregen de toeschouwers een schitterende tweede helft voorgeschoteld. Het begon allemaal met een formidabel afstandschot van Barbosa in de negenenveertigste minuut : 0-1. Vier minuten later werd de score verdubbeld door Liedson, die kon scoren met het hoofd op een voorzet van Rodolph Douala. Die zelfde Douala scoorde in de vijfenzestigste minuut de 0-3. Een schot van Hugo Viana’s werd geblokt door Schwarzer maar Douala was goed gevolgd om een geruststellende voorsprong op de bordjes te zetten. Wie dacht dat de Engelsen bij de pakken zouden blijven zitten had het goed mis. In de negenenzeventigste werd het 1-3 via Josepht Désiré Job die met een prachtige omhaal het doelpunt van de hoop scoorde. Middlesbrough met de Nederlanders Zenden, Hasselbaink en Reiziger in de basis ging nu volop op zoek naar de aansluitingstreffer. Vier minuten voor tijd was het dan toch raak wanneer Chris Roggott kon scoren na een blunder van Sporting-doelman Ricardo.
Met deze score zit Sporting zeker nog niet bij de laatste acht.