Austria niet voorbij Parma

Anthony Van der Planken

Austria Wenen is er niet in geslaagd om thuis afstand te nemen van Parma. De wedstrijd in Wenen, die gespeeld werd in het kader van de kwartfinale van de Uefa-beker, eindigde op 1-1.

Austria, dat eerder dit seizoen Club Brugge uitschakelde, nam de beste start. Na amper twee minuten pakte Vachoušek uit met een stevige kopbal, die maar net over het doel vloog. Enkele minuten later kreeg diezelfde Vachoušek opnieuw een mooie kans, maar opnieuw wilde de bal er niet in. Aan de andere kant werd er wel gescoord, namelijk door Pisanu. Met zijn schot liet hij keeper Safar kansloos. Een zwaar verdict voor Austria, dat gedurende de hele eerste helft het betere van het spel had.

Meteen na de rust kregen de Oostenrijkers opnieuw een dot van een kans. Mila stuurde Sigurd Rushfeldt diep. De Noor zette voor tot bij Ivica Vastic, die de bal echter volledig miste. Uiteindelijk kwam de verdiende gelijkmaker er toch, al moest Austria er wel een uur op wachten. De Poolse international Mila zorgde voor de verdiende gelijkmaker, door de bal heerlijk voorbij keeper Bucci te krullen.

Austria, dat Dheedene heel de wedstrijd op de bank hield, bleef drukken. Het zocht naar een tweede goal, maar die kwam er niet. Zelfs de ingevallen Dosunmu kon niet voor de ommekeer zorgen. Er wacht Austria nog een zware taak in Parma, maar het verleden toont aan dat niets onmogelijk is. In de vorige rondes speelde Wenen telkens 1-1 gelijk thuis, om het daarna uit af te maken. Benieuwd of dat ook nu het geval zal zijn...