AZ blijft stunten

Tonnelier Caroline

AZ heeft in de Uefacup opnieuw voor een verrassing van formaat gezorgd door met 1-2 te gaan winnen op het veld van Villarreal.  De Spaanse club had al zeventien Europese thuiswedstrijden op rij geen tegendoelpunt geïncasseerd, maar die ijzersterke reeks werd al na 11 minuten verbroken door de ploeg van Co Adriaanse.

Na een actie van Van Galen en Nelisse was het Denny Landzaat die het quasi onmogelijke verwezenlijkte.  Drie minuten later hingen de bordjes echter al terug in evenwicht.  Riquelme schoot na mooi samenspel met Figueroa de bal voorbij doelman Timmer.  Diezelfde Riquelme kreeg na een half uur de ideale kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen toen de scheidsrechter de bal op de stip legde na een duwfout van Kromkamp op Figueroa.  Ditmaal kon Timmer, die zich zou ontpoppen tot man van de match, wel redding brengen.

Een dik kwartier voor het einde werd het zelfs nog 1-2 voor AZ.  Na een knappe rush van Kromkamp werkte Nelisse de bal in twee keer voorbij Reina.  Villarreal had in de slotfase nog enkele kansen op de gelijkmaker, maar die kwam er mede dankzij doelman Timmer niet zodat de Spanjaarden een wel heel lastige return wacht.  Voor AZ blijft het sprookje duren.  Net als voor PSV in de Champions League wenkt de halve finale immers voor de ploeg uit Alkmaar.