Het nationale voetbalcentrum komt er

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Het nationale voetbalcentrum komt er
Foto: © SC

Na vijf jaar wachten om alle juridische en politieke problemen te overwinnen wordt vandaag in Tubeke eindelijk de eerste steen gelegd aan het Nationaal Voetbalcentrum Euro 2000 . Als alles volgens plan verloopt, zal het vijftien maanden duren alvorens het helemaal gebouwd is. Het zou dan in augustus 2006 officieel worden geopend.

Het centrum bevat 5 velden waaronder een hoofdveld met tribune dat ultramoderne kleedkamers zal bevatten, een overdekt veld , twee kunstgrasvelden en een rugbyterrein. Verder is er ook nog een klein veldje voorbehouden voor keeperstraining. Verder komen er ook nog enkele tennisvelden en een paar miniterreintjes voor ontspanning.

Alles samen zal het complex bijna 25 miljoen euro kosten. Vijf miljoen euro komt van de Belgische voetbalbond. De Waalse gewestregering investeerd 3,75 miljoen, de provincie Waals-Brabant 1,25 miljoen. De investeringsmaatschappij Brno brengt 12,5 miljoen in voor de bouw van het hotel. Verder zoekt de voetbalbond nog een tweede sponsor.

Het paradepaardje.

Het hotel moet het paradepaardje worden. Het zal beschikken over conferentiezalen, bureaus, restaurants en 60 kamers. De derde, een erg luxueuze verdieping is voorzien voor de Rode Duivels. Na veel protest van de profclubs wordt het hotel toch gebouwd. De clubs vreesden immers dat het niet rendabel zou zijn. Michel Sablon, technisch directeur bij de voetbalbond en geestelijke vader van het project, ontkrachte dat echter aangezien de voetbalbond jaarlijks 700.000 euro uitgeeft aan het betalen van hotels voor de diverse nationale ploegen. Dat geld wordt nu deels bespaard.  

De voetbalbond volgt hiermee het voorbeeld van de Franse (Clairefontaine) en de Nederlandse (Zeist) nationale ploeg.  

aaaa
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties