Terug spanning in de titelstrijd ?

Christophe Rillaerts
| 0 reacties
Terug spanning in de titelstrijd ?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de winst van RC Genk in de Limburgse derby is Standard verplicht om minstens een punt te gaan halen in de topper tegen leider Club Brugge, wil het de kleine kloof voorsprong behouden op de Limburgers in de strijd om de derde (europese) plaats.

Lukt dit en wint Anderlecht vanavond tegen Lokeren dan is het nog lang niet zeker dat Club Brugge zijn landstitel al snel mag vieren, als ze deze nog mogen vieren. Het is namelijk duidelijk dat Brugge, net in deze cruciale fase van de competitie, in een dipje zit, waar Anderlecht onder Vercauteren aan een serieuze remonte bezig is, niet echt spectaculair, maar wel zeer efficiënt.

Onderaan is het ook reuze spannend, voor Bergen wordt het stilaan de wedstrijd van de laatste kans tegen het zeer rumoerige La Louvière: het rommelt de laatste tijd in het huishouden van de Wolven, met dito verhalen rond wanbeheer en slechte betalingen. Het zou weleens kunnen dat een sinds de winterstop zwak geïnspireerd La Louvière tegen Bergen verrassend de boot ingaat.
Brussels zal het niet makkelijk hebben tegen de blauwgele Afrikaanse colonne uit Beveren, als deze in een begenadigd dagje zijn, zou het wel eens slecht kunnen aflopen voor de Waseige-boys.
Oostende heeft dan weer een thuiswedstrijd tegen Charleroi af te werken. Vorig jaar was een thuiswedstrijd tegen Sporting een quasi zekerheid op puntenwinst voor de thuisploeg. Dit seizoen ligt dat wel even anders; afwachten dus wat het wordt.

Verder hebben we nog AA Gent - Cercle Brugge, een regionale derby, Westerlo moet op bezoek bij Germinal Beerschot, de ploeg met een stevige thuisreputatie tegen de ploeg met een zwakke uitreputatie. 
Lierse en Moeskroen tenslotte spelen op het Lisp voor de eer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties