Zulte-Waregem wint topper op De Leunen

Dieter V.A.

Op zes speeldagen voor het einde stond er een ware topper op het programma in de nationale tweedeklasse.
Leider Zulte-Waregem moest op bezoek bij achtervolger Verbroedering Geel.
Zulte-Waregem bevestigde de ware kampioen te zijn en won met 1-2 cijfers op De Leunen.

Voor de Zulte-Waregem fans was dit een belangrijke wedstrijd, zij kwamen met zo'n 1500 naar De Leunen.

In de eerste helft wist Zulte-Waregem het spel naar zich toe te trekken maar een sterk verdedigend blok van Geel was niet te kraken. Het werd een saaie eerste helft waarbij het bijna de volle 45minuten middenveld voetbal werden.

In de tweede helft vloog een zeer gretig Geel meteen ten aanval.
Deze aanvallende instelling werd beloond, zo kwam Geel op voorsprong.
Robby Van De Weyer werd diep gestuurd, kwam alleen voor de keeper en werkte deze ideale kans beheerst af met een perfecte lob.
Na dit doelpunt leek Geel nog verder uit te lopen, Zulte-Waregem moest terug kruipen om de Kempenaars af te stoppen en deed dit met succes.

Tien minuten voor het einde wijzigde Geel dan toch van tactiek.
Met nog zes minuten op de klok bleef de bal voor het doel van Olieslagers hangen en daar profiteerde de ingelopen Van Nieuwenhuyze maar al te graag van.
De middenvelder schoot de gelijkmaker tegen de netten.
Zulte-Waregem voelde dat er meer in zat en zette een slof offensief in.
Drie minuten voor tijd wees referee De Bleeckere naar de stip, door deze beslissing werd de scheids de kop van jut voor de Geelse supporters.
Maar D’Hollander nam zijn verantwoordelijkheid en zette de netten opnieuw bol.
Zulte-Waregem verdedigde zijn voorsprong nog vijf minuten en Geel kon geen doelgevaar meer creëren.

Zo eindigde een boeiende topper op een 1-2 eindstand in het voordeel van Zulte-Waregem.
Zulte-Waregem kan bovendien volgende week op eigen veld tegen Antwerp kampioen spelen.