De Ivorianen zullen Helleputte missen

Thierry Van Uffelen
| 0 reacties
De Ivorianen zullen Helleputte missen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sinds deze week is bekend geraakt dat Beveren volgend seizoen verder gaat zonder Helleputte. Helleputte kon het niet vinden dat jaar na jaar steeds de beste spelers verkocht worden. Daarbij komt dat Helleputte steeds met een halve kern het seizoen moest voorbereiden. Toch lijkt het dat de echte reden van de splitsing tussen beide partijen blijft onbekend.

Helleputte: " Het bleek dat we een andere visie hadden over de toekomst van de club.  Wat precies de reden is, houd ik voor mij. Maar we zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan. Vandaag trainden we niet, maar verschillende spelers hebben me al gebeld. Ja, ook Ivorianen. Ze vinden het jammer."

Helleputte heeft drie jaar gewerkt in Beveren. Hij maakte van Beveren een deftige eerste klasser. De hoogtepunt was alvast de beker finale die Beveren haalde in 2004. Het Europese avontuur die daarop volgde was de kers op de taart. Nu zal Helleputte moeten uitkijken naar een andere club.

Helleputte: "Ik heb hier drie jaar graag gewerkt. En we hebben toch verrassend goede resultaten gehaald.  Voor volgend seizoen had ik nog met niemand contact."

Guillou daarintegen heeft zijn contract met Beveren verlengd tot 2009. Het lijkt erop dat hij nog steeds de touwtjes stevig in handen heeft.

Voorzitter De Colfmaeker: "De precieze vorm van samenwerking zullen we bekend maken als alles getekend is. Tijdens de onderhandeling heb ik vooral gedrukt op de jeugdwerking. En ik heb begrepen dat Guillou daar wil aan meewerken."

Guillou zal vanaf volgend seizoen niet zoveel meer op Beveren te zien zijn. Hij zal zich vooral bezig houden met zijn voetbalscholen in Madagascar en Thailand. Assistenst-trainer De Bolle blijft langer op de club en keeperstrainer Custers wil met bijkomende garanties ook zijn contract verlengen.

Eerder werd gezegd dat Van Hoof zou aftreden als voorzitter, maar door de huidige gang van zaken lijkt het erop dat hij er nog een jaartje bij doet.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties