Nieuwe directeur marketing voor Anderlecht

Tom Ceusters
| 0 reacties
Nieuwe directeur marketing voor Anderlecht
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Chris Lioen, bijna vijftien jaar lang sponsoringmanager van Coca-Cola Belgium, is de nieuwste aanwinst van algemeen manager Herman Van Holsbeeck. Nadat Van Holsbeeck eerder al gedaan kreeg dat Anderlecht SDMedia (dat voor Anderlecht de business-seats, loges en reclamepanelen verkocht) overnam en de fanshop deed uitbreiden, moet ook de komst van een directeur marketing ervoor zorgen dat de club z'n budget in de toekomst drastisch kan verhogen. Lyon en PSV worden als voorbeelden genomen: beide clubs hebben hun budget op korte tijd kunnen verdubbelen, grotendeels dankzij een uitbreiding van de commerciële activiteiten.

Het aanwerven van Lioen (waarvoor Anderlecht naar verluidt diep in de buidel moest tasten) brengt de kruistocht van Van Holsbeeck tot een einde: zijn professionele bedrijfsstructuur staat er nu eindelijk, na twee jaar afzien.
Dat gebeurde met vallen en opstaan, en het mag bijna een wonder heten dat Van Holsbeeck er uiteindelijk in slaagde. Voor elke post werden er immers langs alle kanten familieleden naar voren geschoven: Michel Verschueren zag in z'n zoon de beste kandidaat, secretaris-generaal Collin vond zijn nichtje best geschikt, hoewel ze niet over enige relevante ervaring bleek te beschikken. Vorige week raakte ook al bekend dat de job van nieuwe woordvoerder op Anderlecht binnen de familie blijft (Pierre Desmet, vader van de schoonzoon van Roger Vanden Stock), hoewel Van Holsbeeck andere kandidaten had.

Een overwinning voor de algemeen manager dus, die in Lioen de geknipte persoon ziet om het product "Anderlecht" weer te doen openbloeien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties