Persbericht: Lierse boycot Charleroi

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Persbericht: Lierse boycot Charleroi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Boycot supporters K. Lierse S.K. voor de wedstrijd Charleroi – K. Lierse S.K. 16 april 2005

Het supportersverbond van K. Lierse S.K. heeft op haar algemene vergadering van maandag 11 april 2005 unaniem beslist om geen enkele supporter af te vaardigen voor de wedstrijd Charleroi – K. Lierse S.K. op zaterdag 16 april 2005. We hebben spelers van K. Lierse S.K. hierover ingelicht en zij kunnen begrip tonen voor onze actie. We doen dan ook langs deze weg een oproep naar de supporters van K. Lierse S.K. om zaterdag 16 april 2005 om half vijf de spelers nog even aan te moedigen bij hun vertrek met de bus naar Charleroi. We zijn ervan overtuigd dat dit nog luid en duidelijk in de oren zal klinken als zij op het veld hun wedstrijd moeten spelen. Tijdens de wedstrijd zullen we in de socioclub van K. Lierse S.K. dank zij het webteam van K. Lierse S.K. een livestream projecteren op een groot scherm. Dit is tekst die via website wordt doorgestuurd en waar alle gebeurtenissen tijdens de wedstrijd zullen vermeld worden, tevens zullen we proberen ook zoveel mogelijk telefonisch verslag te geven aan de aanwezige supporters. Ook het bestuur van K. Lierse S.K. heeft begrip voor onze actie. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat deze actie 100% zal slagen en hopelijk alle voetbalclubs doen nadenken over deze gang van zaken waar supporters zich niet meer mee kunnen verzoenen.

Wij vinden het onaanvaardbaar dat er ons slechts 150 kaarten ter beschikking werden gesteld door Charleroi. Het is onmogelijk om in ieder van de 30 supportersclub te bepalen wie er wel kan gaan en wie er thuis moet blijven van de wedstrijd. Wij kunnen ons niet ontdoen dat Charleroi ontgoocheld is door de uitschakeling in de Beker van België en daarom K. Lierse S.K. en zijn supporters min of meer wil wreken. De uitleg dat de beslissing door Federale politie is genomen omdat zij de veiligheid van de supporters niet kunnen garanderen zou kunnen maar zal dan zeker in samenspraak gebeurd zijn met het bestuur van Charleroi. Temeer omdat wij voor belangrijke bekerwedstrijd € 9,00 moesten betalen en nu in competitiewedstrijd zonder enig belang plots € 21,00. We geloven niet dat de prijs ook door de Federale politie is bepaald.

Het zal waarschijnlijk de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische voetbal zijn dat er in eerste klasse geen enkele bezoekende supporter aanwezig zal zijn. Onze supporters staan 200 % achter deze boycot, temeer omdat het niet de eerste keer is dat er een beperking is op het aantal kaarten. In het verleden hadden we ook al Bergen – K. Lierse S.K. waar we maar 350 kaarten kregen, hier willen we dan nog even door de vingers kijken omdat er toen werkzaamheden waren aan het stadion. Jaarlijks worden we geconfronteerd met 500 kaarten op Genk. Dit is niet alleen ons probleem maar andere ploegen ondervinden dit ook. We kunnen ons dan ook wel in de plaats stellen van de supporters van Anderlecht, Club Brugge, Standard, enz die hier nog meer problemen zullen ondervinden.

Het wordt tijd dat supporters duidelijk laten merken dat zij hun ploeg willen aanmoedigen en niet alle supporters willen vergeleken worden met hooligans die waarschijnlijk de oorzaak zijn van deze maatregelen. We zijn ervan overtuigd dat 95 % van de supporters goede bedoelingen heeft met het aanmoedigen van hun club.

We willen dan ook de prijzen aanklagen die her en der worden bepaald. We vinden in de eerste plaats dat supporter moet kunnen kiezen tussen dure zitplaats en goedkopere plaatsen. € 21,00 is zeker niet gezinsvriendelijke prijs. We zijn bereid een prijs te betalen conform het comfort dat men ervoor krijgt. Maar ergens hoog in een hoekje zitten met fijn gaas voor je ogen is echt geen comfortabele plaats. Op La Louvière betaalden supporters op de dag van de wedstrijd € 20,00 voor een staanplaats en we kregen een inkomkaart waarop € 16,00 vermeld stond. Ook hier stellen wij ons vragen waar gaat de € 4,00 naar toe. Reclameren heeft geen zin, je gaat binnen zonder morren ofwel blijf je buiten wegens hinderlijk gedrag.

Ook de manier waarop de modale supporter soms gefouilleerd worden tart alle verbeelding, handen tegen de muur, benen gespreid, enz. Zelfs in luchthavens ben ik nog nooit op deze manier behandeld.

We hopen dat alle supporters in België inzien dat er een einde moet komen met de onderdrukking van de bezoekende supporters.

Voetbal een feest?

Marc De Noël
Voorzitter supportersverbond K. Lierse S.K.
0476/71 13 27
marc.de.noel@pandora.be

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties