Update: Adriaanse naar FC Porto

Tom Ceusters
| 0 reacties
Update: Adriaanse naar FC Porto
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ-coach Co Adriaanse, wiens team al met één been in de halve finales van de Uefa-beker staat, heeft onderdak gevonden voor volgend seizoen: FC Porto wordt zijn nieuwe werkgever. De Nederlander tekende volgens De Telegraaf een contract voor 3 seizoenen bij de ploeg die onder Mourinho vorig jaar nog de Champions League won. Dit jaar loopt het echter heel wat minder: Mourinho vertrok, een belangrijk deel van de spelersgroep volgde het voorbeeld van z'n coach, met als gevolg dat Porto op dit moment pas vierde staat in de competitie. De Portugezen versleten dit seizoen al 3 coaches.

Meteen komt ook een einde aan alle speculatie omtrent de toekomst van Adriaanse, die gegeerd wild was doorheen Europa: ondermeer Besiktas en West-Ham United zullen hun pijlen nu op een andere trainer moeten gaan richten...


UPDATE: Co Adriaanse heeft inmiddels voor de NOS ontkend dat hij de nieuwe trainer van FC Porto wordt. De Telegraaf meldde woensdagochtend nochtans dat de coach, die aan het eind van het seizoen AZ verlaat, met Porto een akkoord heeft bereikt over een driejarig contract.

"Als ik de verhalen van de afgelopen maanden in de kranten moet geloven, zou ik trainer zijn geworden bij Schalke, het Nederlands elftal, Portsmouth, West Ham United, Manchester City, Anderlecht, Club Brugge, het Oostenrijkse elftal, FC Köln, Besiktas, Sjachtar en Metallurg Donetsk", liet Adriaanse de pers weten.

Hij stelt voor dat hij zelf wel op tijd zal bekendmaken welk team hij volgend jaar onder zijn hoede zal nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties