Yorke tekent bij Sydney FC

Yorke tekent bij Sydney FC
Foto: © SC

Na maanden van speculaties is het verhaal ten einde gekomen; Dwight Yorke tekende gisteren in de Verenigde Arabische Emiraten een contract voor twee jaar bij Sydney FC.

Yorke zit op een zijspoor bij Birmingham City en mag de club verlaten. De aanvaller werd al geruime maanden aan Sydney gelinkt, maar er zat maar weinig schot in de zaak. Vorige week raakten de ontwikkelingen echter in een stroomversnelling. 

De international van Trinidad & Tobago reisde af naar Australië om er met het bestuur van Sydney te praten en er een paar huizen te bekijken. Daarna reisde hij verder naar de Verenigde Arabische Emiraten om er met een andere club te praten.

Toeval wil nu juist dat Sydney FC op hetzelfde moment een oefenkamp in de Emiraten aan het afwerken is. Daardoor kon men verder onderhandelen met Yorke en die zette gisteren een handtekening onder een tweejarig contract.

Yorke is momenteel 33 jaar oud en speelde in de Premiership bij Aston Villa, Blackburn Rovers, Birmingham City en Manchester United. Bij deze laatste club behaalde de spits zijn grootste succes toen de club in 1999 de treble won.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties