Daerden kan ontslag niet begrijpen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Daerden kan ontslag niet begrijpen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maandagmorgen werd Jos Daerden vrij verrassend ontslagen door RAEC Mons. => De 50-jarige Limburger loodste een ziek Bergen na de winterstop terug naar een plek tussen de mensen. Afgelopen zaterdag werd met 3-2 gewonnen van Westerlo, waardoor Bergen naar de veilige zestiende plaats klom.

Daerden kan zijn ontslag niet begrijpen, hij kwam dan ook lucht vallen toen hij het nieuws vernam. Volgens hem handelde Bergen niet correct. Hij is dan ook woedend. Zelf kreeg hij geen uitleg van het bestuur, maar voor de pers werd Daerden wel een hoop aangewreven. Voorzitter algemeen directeur Alain Lommers was de Limburger de greep op de groep aan het verliezen. Hij zou te zacht zijn, en Bergen heeft een strenge hand nodig. "Onzin!", riep Daerden uit. Volgens hem is de relatie met de spelers uitstekend, en ook de resultaten zijn er. "Ik werd naar hier gehaald om Bergen te redden, als de competitie op dit moment gedaan was, bleven we in eerste."

De echte oorzaak van het ontslag is waarschijnlijk te zoeken in een incident dat zich tijdens de rust van Bergen-Westerlo in de kleedkamer afspeelde. Een razende voorzitter Domenico Leone kwam de spelers de levieten lezen. Daerden probeerde zijn baas tegen te houden om de rust te bewaren, maar dat lukte niet. Iedereen was zaterdag op zijn tenen getrapt. Volgens voorzitter Leone was het dankzij zijn interventie dat Bergen alsnog de drie punten binnenhaalde. Toch hadden we eerder de indruk dat Bergen in de eerste helft veel heviger en beter speelde.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties