Glory wint laatste oefenwedstrijd

Perth Glory heeft hun laatste oefenwedstrijd met het oog op het Australisch kwalificatietornooi voor het WK Clubs met 3-0 van Inglewood gewonnen. Man van de match was Bobby Despotovski (foto rechts) met twee goals en een assist.

Glory nam de wedstrijd van in het begin in handen, maar vroege pogingen van Neil Teggart en Despotovski leverde niks op. In de 21ste minuut was het wel raak. Een inworp van Jamie Coyne geraakte tot bij Despotovski die de bal met links binnen schoot. Inglewood kreeg daarna een kans op de gelijkmaker, maar doelman Milan Jovanic reageerde gepast op een afgeweken bal. Het was zelfs Glory die nog voor de rust konden scoren dankzij wederom Despotovski. Hij kopte vanop afstand krachtig een voorzet van Coyne binnen.

In de tweede helft controleerde Perth de wedstrijd en lieten ze de bal goed heen en weer rollen. Zo konden ze nog een derde goal maken toen Despotovski Teggart de diepte instuurde en die de bal naast de Inglewood-doelman in goal legde.

Deze wedstrijd was de laatste voorbereiding voor de wedstrijd van 11 mei. Op die dag neemt Perth Glory het in eigen stadion op tegen de winnaar van het duel Sydney FC - Queensland Roar in de halve finale van het Autralisch kwalificatietornooi voor het WK Clubs. Glory is als enige club rechtstreeks geplaatst voor de halve finale omdat ze de laatste kampioen waren van het ter ziele gegane National Soccer League.