Voorbeschouwing JL: 32ste speeldag

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorbeschouwing JL: 32ste speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Blauwzwart feestje en Bergense malaise

Vanavond is het dan zover. Club Brugge kan zich mathematisch verzekeren van een dertiende landstitel. Een bekroning van vooral een constant seizoen want niet altijd liet blauwzwart spetterend voetbal optekenen. De ploeg kende amper een dipje (in maart) en dat maakte het verschil met de concurrentie. Bij winst vanavond van Club, speelt Anderlecht nog drie wedstrijden voor de statistieken al zal volgend weekend nog wel om de prestige gestreden worden in het Jan Breydelstadion.

Vorig jaar op ongeveer hetzelfde tijdstip in het seizoen stonden Bergen en Club Brugge ook al tegenover elkaar. Het werd toen 0-9! Beide kampen vierden feest want Club had toen zeker dat felbegeerde twee ticket voor de voorrondes van de Champions League vast en Bergen stelde het behoud veilig. Nu zou het wel eens anders kunnen uitdraaien. Club, dat zonder de geblesseerde Simons aantreedt, kan de titel vieren voor - dankzij Elio Di Rupo - 2.650 meegereisde fans en Bergen kan definitief zijn ticketje naar tweede klasse 'verzilveren'. Emoties kunnen ver uiteen liggen in voetbal!

Onderaan staat FC Brussels voor een heel moeilijke opdracht met het bezoek aan Charleroi. De Karolo's zijn nog altijd in de running voor Europees voetbal en zullen er alles aan doen om die uitgelezen kans met beide handen te pakken. Dat Brussels daarmee het kind van de rekening wordt, zal hen worst wezen. Maar hoe gemotiveerd is Brussels nog? Met de licentieproblemen zou het wel eens kunnen dat de moed de spelers in de schoenen is gezakt. Van Bergen moet allicht niet verwacht worden dat het dit weekend al over de hoofdstedeling wipt, maar KV Oostende heeft een iets doenbaardere opdracht.

Dat KVO ontvangt namelijk Lokeren in het Albertpark. Een Lokeren dat ongetwijfeld al zit te focussen op de bekeropdracht van komende woensdag met het bezoek aan Germinal Beerschot. Dus is dit voor Oostende een prachtkans om nog eens de drie punten thuis te houden en Brussels weer op een afstand te zetten. En het nieuws dat Brussels hoogstwaarschijnlijk geen licentie krijgt, moet de kustjongens moed geven. Maar of Lokeren zo vrijwillig zal willen meewerken... ?

In de strijd om de derde plaats spelen zowel Standard Luik als RC Genk op verplaatsing. De Walen brengen een bezoek aan de Wase versie van de Côte d'Ivoire, zijnde Beveren en Genk staat voor de voor hen altijd lastige trip naar het Lisp waar Lierse op hen wacht. Vorig jaar eindigde die wedstrijd in een waar spektakelstuk maar in deze fase van de competitie telt maar één ding: winnen. Standard is in vorm en moet de frivole maar weinig efficiënte Ivoriaantjes van Beveren toch kunnen kloppen. Te meer het op dit ogenblik bij blauwgeel vierkant draait.

De wedstrijden 'om des keizers baard'

De wedstrijden die in deze competitie enkel nog afgewerkt worden omdat het nu eenmaal moet zijn:

AA Gent - La Louvière
In de heenronde won Gent op een diefje bij de Wolven met een half B-team, nu mag het A-team hetzelfde proberen. En de Wolven... die snakken naar het einde van de competitie.

Cercle Brugge - Excelsior Moeskroen
De 'Hurlus' moeten nog één keer winnen om zeker te zijn van het behoud. Cercle kreeg vorige week ook al thuis een pak voor de broek van Charleroi. Is de fut er uit bij de groenzwarten? 

RSC Anderlecht - Germinal Beerschot
Een gefrustreerd Anderlecht neemt het op tegen een totaal ongeïnteresseerd Germinal Beerschot dat alles op alles zet op de beker.

Sint-Truiden VV - VC Westerlo
STVV heeft ook nog één overwinning nodig om het behoud te verzekeren. Nu is Westerlo niet meteen de ploeg die degradatiekandidaten veel in de weg legt en het seizoen is geslaagd: 2-2 tegen Anderlecht.


























Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties