Telenet sleept Profliga voor rechter

Telenet sleept Profliga voor rechter
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Telenet sleept de Belgische Profliga voor de rechter. De kabelverdeler is niet akkoord met de werkwijze van de vereniging, die deze week de televisierechten aan concurrent Belgacom toekende.

Belgacom haalde maandag het televisiecontract binnen voor een bedrag van maar liefst 36 miljoen euro. Telenet is niet akkoord met de werkwijze van de Profliga, die alle zes pakketten aan één partner verkocht, terwijl het duidelijk te kennen had gegeven dat zeker niet te zullen doen. De raad van Mededinging besloot daarom om een onderzoek naar de toekenningsprocedure te starten. Telenet doet daar nu een schepje boven op door de Profliga voor de rechter te brengen.

Telenet slaat daarvoor de handen in elkaar met het Waalse BeTV. Beide partijen beweren te weinig tijd gekregen te hebben voor een tegenbod. In het contract met de Profliga staat immers dat ze dertig dagen zouden krijgen voor een eventueel tegenbod, maar daar kwam dus niets van in huis. Bovendien schreef het contract ook voor dat na een tegenbod van Telenet Belgacom niet meer mocht overbieden, maar ook dat gebeurde. Het kortgeding tegen de Profliga start volgende week.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties