Herent zakt terug, Korbeek in spanning

P V

Zondagmiddag moest KFC Herent op het veld van Korbeek Sport een eindrondewedstrijd afwerken. Korbeek, dat vorige week al van Borgt won, speelde niet beter dan de Herentenaren, maar won wel met 2-1. Een bittere pil voor Herent, want pas in het competitieslot kwam de Vlaams-Brabantse ploeg goed op dreef.

Korbeek Sport was de betere ploeg in de beginfase van de wedstrijd met een eerste kans na tien minuten spelen, maar de bal ging voorlangs. Gaandeweg kwam Herent beter in de wedstrijd en kwam de wedstrijd in evenwicht. Op het kwartier trok Herent nog eens in de aanval en moest het een strafschop krijgen na duidelijk handspel in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Frank Willems gebaarde dat er niets aan de hand was. Herent bleef drukken en kreeg enkele vrije trappen na twintig minuten wedstrijd. Kris Van Leemputten, de Herentse kapitein, trapte de bal op doelman Coopmans en Niki Feyaerts was goed gevolgd om de 0-1 in doel te tikken. Op het halfuur kwam Korbeek terug beter in de wedstrijd en dit leverde enkele kansjes op, maar gescoord werd er niet. Vijf minuten voor rust gebeurde dat wel. Na een foutje van Herent, werd de vrije trap te snel genomen en kon Kevin Goossens de bal achter doelman Steven Libert in doel werken. Veel protest bij Herent, maar scheidsrechter Willems reageerde niet.

De tweede helft kondigde zich saai aan. Herent was met momenten de betere ploeg, maar scoorde niet. Dat deed ook Korbeek Sport niet, terwijl het wel enkele kansen kreeg, maar Steven Libert hield zijn netten schoon. Op het uur wisselde trainer Emiel Dezutter drie geblesseerde spelers en gooide drie jonge Herentenaren in het spel. Veel hielp dit evenwel niet en waarvoor de Herentse supporters vreesden, gebeurde net voor tijd. Kevin Goossens kon zijn tweede doelpunt van de namiddag maken en kreeg terecht een applausvervanging.

Korbeek Sport moet nu wachten op het resultaat van SK Lovendegem-Overijse. Als Overijse wint, zakt Korbeek ook. Herent zakt zeker naar derde provinciale, net als Borcht, waardoor de wedstrijd Herent-Borcht volgende week van geen belang meer is.